Ny måling: Thorning kan nå at indhente Løkke

Selvom dagens Megafon-måling ikke byder på de store ændringer mellem blokkene, så er det stadig godt nyt for statsminister Helle Thorning-Schmidt. Lige nu står det 52-48 i blå bloks favør, men det gør opløbet tæt nok til, at hun kan nå at overhale Løkke og de blå.

- Det er inden for kampzonen. Her har rød blok en chance for at indhente blå blok. Den "dårlige" nyhed for Thorning er, at Megafon her, i modsætning til mange andre, har Alternativet over spærregrænsen, og det er usikkert, om det holder, siger TV 2s politiske analytiker Peter Lautrup-Larsen.

Samtidig er Socialdemokraterne stadig Danmarks største parti ved det kommende valg, hvis danskerne altså sætter krydset, som de har sagt, de vil.

Det er det omvendte resultat i forhold til valget i 2011, hvor Venstre blev det største parti, men tabte regeringsmagten.

Holder dagens Megafon-måling igennem en valgkamp, får Socialdemokraterne 25 procent af stemmerne, mens Venstre må "nøjes" med 20,7 procent.

- Det er fint at være den største, men vi skal stadig huske, at det er som valgresultatet i 2011, der var det ringeste for Socialdemokraterne i 100 år. Så bedre er det altså ikke. I betragtning af alle de granater, de har prøvet at fyre af i de sidste uger, er det skuffende at man ikke kan se, at det har rykket sig, siger TV 2s politiske analytiker Peter Lautrup-Larsen. 

For liste A ligner resultatet det de fik i 2011, hvor partiet fik 24,6 procent af stemmerne. Dengang var det nok til at vinde magten sammen med samarbejdspartnerne i rød blok, men det lader ikke til at være tilfældet denne gang.

Omvendt fik Venstre og Lars Løkke Rasmussen 26,7 procent af stemmerne ved sidste valg, men måtte give de berømte nøgler til Statsministeriet videre til Thorning.

Se hvilke partier danskerne vil stemme på, hvis valget bliver udskrevet i morgen:

Blå blok er dog stadig større, viser MEGAFONS måling:

Socialdemokraterne står til at blive landets største parti, hvis valget stod i dag: