OPDATERET: To teenagere anholdt for drab under nordirske uroligheder

16x9
Politiet har anholdt to teenagere i sagen om drabet på journalisten Lyra McKee. Hun mistede livet torsdag, da der var uro og gadekampe i byen Derry. Foto: Paul Faith / Ritzau Scanpix

Drabet fandt sted i Derry, der i årtier har været en ulmende krudttønde.

OPDATERET: Søndag aften blev de to anholdte løsladt igen uden sigtelser.

To mænd på henholdsvis 18 og 19 år er blevet anholdt i forbindelse med drabet på journalisten Lyra McKee.

Det skriver flere britiske medier, herunder Sky News og BBC.

Mændene er sigtet efter Nordirlands terrorlovgivning.

Gamle sår

29-årige Lyra McKee blev skudt og dræbt torsdag aften, da der udbrød uroligheder i byen Derry i Nordirland. Byen hedder officielt Londonderry, og var i mange år en ulmende krudttønde med borgerkrigslignende tilstande og en aldrig slumrende konflikt mellem protestanter og katolikker.

Langfredag i 1998 blev der dog sluttet fred i regionen mellem Storbritannien, Irland og en række nordirske partier.

Aftenen inden Langfredag i år, opstod der dog optøjer i byen, da flere hætteklædte uromagere begyndte at kaste flasker og sten mod politiet. Siden eskalerede situationen, og der blev ifølge Reuters kastet mere end 50 brandbomber mod politiet i løbet af aftenen og natten.

Ved 23-tiden dukkede en ukendt pistolmand op og affyrede skud. Et af dem var dræbende og kostede journalisten Lyra McKee livet. I timerne inden sin død, opholdte McKee sig i det uroplagede område, hvorfra hun tweetede om ”galskaben”, der udspillede sig i gaderne.

Ifølge de lokale politimyndigheder, kan hovedkræfterne bag urolighederne meget vel være New IRA Group, der de seneste år har fået gamle uroligheder til at blusse op med fornyet kraft.