Trump kom med råd til at slukke brand i Notre Dame, men det franske beredskab svarede hurtigt igen

Frankrigs beredskab har forsikret, at de gør alt, hvad de kan, for at redde Notre Dame - uden hjælp fra Trump.

Slukningsarbejdet er stadig i gang i Frankrig, efter brandmænd har kæmpet langt ud på natten med at få styr på den voldsomme brand, der i går opstod i den historiske katedral Notre Dame i Paris.

Selvom branden nu er under kontrol, så var den amerikanske præsident Donald Trump ikke bleg for at komme med forslag til, hvordan brandmændene kunne have arbejdet endnu mere effektivt.

- Så forfærdeligt at se den store brand i Notre Dame-katedralen i Paris. Måske tankfly med vand kunne bruges til at slukke den. Der skal handles hurtigt!, skrev Donald Trump på Twitter.

Frankrig svarer igen

Efter præsidentens tweet kom han lidt i modvind på det sociale medie, hvor den franske beredskabsstyrelse var ved tasterne for at svare præsidenten.

I deres første engelsksprogede tweet nogensinde forsikrer de borgerne om, at de gør, hvad de kan, for at slukke ilden.

Men også at de ikke er helt med på præsident Donald Trumps forslag.

Ifølge dem vil fly med vandbomber nemlig resultere i et totalt kollaps af hele katedralen.

I Finland river de skovbundene

Det er ikke første gang, at Donald Trump forsøger at komme med forslag til de lokale beredskaber under ildebrande.

Da voldsomme skovbrande brød ud i Californien for et halvt år siden og tog livet af minimum 88 civile, lød det fra præsidenten, at man i Finland river skovbunden for blade, og at man på den måde undgår skovbrande.

- Hvis man kigger på andre lande, gør de det på en anden måde. Og det er en helt anden historie, lød det fra den amerikanske præsident, før han fortsatte:

- Jeg mødtes med den finske præsident, og han sagde: ”Vi har en meget anderledes … vi er en skovnation". Og de bruger meget tid på at rive og rydde og gøre andre ting, og de har ikke noget problem.

At præsident Trump mener sig i stand til at rådgive brandvæsenet i Paris, er ikke i sig selv overrraskende. 
Trump har sagt, at han er den person i verden, der ved mest om droner, gæld, infrastruktur, sociale medier, penge, teknologi, handel og en masse andet.
Det spøjse her er, at Trump - som selv har været i Paris i sin tid som præsident - virker oprigtigt berørt af branden, men alligevel sætter sig i en situation, hvor selv den franske redningstjeneste gør åbent grin med ham.

Make America Rake Again

Problemet var imidlertid, at den finske præsident, Sauli Niinistö, over for flere medier afviste at have haft en samtale med Donald Trump om at rive blade i skovbunden.

Ifølge Ilta-Sanomat fortalte den finske præsident sin amerikanske kollega, at man i Finland har et godt overvågningssystem, som har hjulpet med at forhindre katastrofale skovbrande.

Derfor begyndte mange vittigheder hurtigt at sprede sig, hvor finnerne samlede sig imod "Rake News".

Samtidig tog folket i skoven for at hjælpe med at "rive Amerika stor igen". En henvisning til Trumps slogan 'Make America Great Again'.

Trump forsøger igen

Mange har også bidt mærke i, hvordan den tidligere præsident Barack Obama har kommenteret branden i Notre Dame.

Han har nemlig holdt sig fra at kommentere på beredskabet og har i stedet fokuseret på at sørge over skaderne.

- Jeg savner at have en præsident, som kunne sørge over noget, uden at det skulle handle om ham, lyder en af kommentarerne til Obamas tweet.

Donald Trump har dog også udtrykt sin sympati for Frankrig og deres tab. I et nyt tweet er han stoppet med at komme med forslag til brandbekæmpelsen.

- Gud velsigne det franske folk! skriver Donald Trump her.