Endnu en anholdt efter skyderi i Holland - to andre løsladt

16x9
Et af flere mindesmærker nær det sted i byens sporvognsnet, hvor der mandag blev åbnet ild, og tre mennesker blev dræbt. Foto: Piroschka Van De Wouw / Ritzau Scanpix

En 40-årig mand blev tirsdag eftermiddag anholdt i sin bolig - hans forbindelse til den hovedmistænkte er ikke klarlagt.

Politiet i Utrecht arbejder stadig på højtryk for at opklare drabet på tre mennesker mandag. Yderligere fem blev såret, da en mand affyrede skud i en sporvogn i byens midte.

Tirsdag eftermiddag skred politiet til anholdelse af en 40-årig mand, der er sat i forbindelse med den hovedmistænkte, en 37-årig tyrkiskfødt mand ved navn Gökmen Tanis.

Det har politiet i Utrecht bekræftet tirsdag aften i en officiel meddelelse.

Den seneste anholdte blev anholdt klokken 15.30 i sin lejlighed, men politiet har endnu ikke frigivet oplysninger om, hvorfor man har slået til mod manden.

Samtidig har politiet i Utrecht løsladt to mænd på henholdvis 23 og 27 år, der blev anholdt i forbindelse med efterforskningen af skudepisoden. De er nu erklæret udenfor mistanke, skriver de lokale politimyndigheder i en pressemeddelelse.

Anklagemyndigheden i Holland efterforsker stadig, om mandagens skudangreb i en sporvogn i Utrecht har et terrormotiv. Ved anholdelsen af den hovedmistænkte fandt politiet et våben, og Gökmen Tanis er kendt for adskillige kriminelle forhold gennem de seneste fem år.

Mistanken om terror bygger på fundet af et brev i en flugtbil, en rød Renault Clio, og som følge af andre fund, der er gjort i sagen, hed det mandag i en erklæring fra anklagemyndigheden.

Ved angrebet blev tre personer dræbt. Den ene var en 19-årig kvinde fra byen Vianen, mens de to andre var mænd på 28 og 49 år fra Utrecht. Ingen af ofrene havde forbindelse til Gökmen Tanis.