Kvinde ville have selfie - blev angrebet af jaguar

16x9
Populært kaldes den sorte jaguar "sort panter", men den betegnelse er ikke helt præcis. Faktisk er både sorte jaguarer, leoparder, tigre og løver sorte pantere. Foto: Adam Wilkerson / Ritzau Scanpix

For at få det perfekte billede gik kvinden helt hen til jaguarens bur.

En jaguar har overfaldet en kvinde i den zoologiske have Wildlife World Zoo, Aquarium and Safari Park i den amerikanske stat Arizona. Det skriver blandt andre CNN.

Jaguaren angreb kvinden, da hun valgte at passere afspærringerne omkring dyret og gå helt tæt dyrets indhegning for at få en selfie.

- Dyret var på intet tidspunkt ude af sit bur – forstå venligst, hvorfor hegnene er sat op. Sender vores bønner til familien, skriver den zoologiske have på Twitter.

Et vidne, Adam Wilkerson, beskriver ifølge CNN, hvordan jaguaren holdt fast i kvindens arm med sine klør.

Wilkersons mor tog affære ved at skubbe en vandflaske ind til jaguaren. Det distraherede dyret, så kvinden kunne komme væk fra hegnet.

Jaguaren er det største kattedyr på det amerikanske kontinent. I naturen er det en ægte dræber med et bid, der er så kraftigt, at den kan bide gennem skjoldet på en landskildpadde. Set i forhold til størrelsen er det dobbelt så kraftigt som hos en løve, skriver Randers Regnskov.  

Respekter afspærringerne

Det er anden gang, at jaguaren har sat kløerne i en gæst, fortæller Mickey Ollson, der er direktør for Wildlife World Zoo, Aquarium and Safari Park.

Jaguaren blev lokket bort med en plasticflaske.
Jaguaren blev lokket bort med en plasticflaske. Foto: Adam Wilkerson / Ritzau Scanpix

Direktøren siger samtidig, at overfaldet ikke var dyrets skyld, og at jaguaren derfor ikke vil blive aflivet.

Dermed handler Wildlife World Zoo, Aquarium and Safari Park anderledes end tilgangen hos Cincinnati Zoo, der i 2016 skød og aflivede en 180 kilo tung hangorilla.

Her var en tre-årig dreng kravlet igennem en barriere mellem publikum og gorillaen og derefter faldet ned i en voldgrav i gorillaburet. Den 17-årige hangorilla Harambe kravlede ned i voldgraven og tog drengen med op på land.

Den zoologiske have besluttede at skyde med skarpt mod gorillaen i stedet for at forsøge at bedøve den, da der formentlig ville gå flere minutter, inden bedøvelsen ville begynde at virke.

- Vores udrykningshold for farlige dyr vurderede, at der var tale om en livstruende situation. De reddede den lille drengs liv, sagde direktøren for Cincinnati Zoo.

Hold afstand

Mickey Ollson, direktør for Wildlife World Zoo, Aquarium and Safari Park, opfordrer folk til at respektere hegn og barrierer.  

- Hver eneste gang vi oplever et problem, undersøger vi tingene. Men hvis folk ikke respekterer afspærringerne, vil der altid være en chance for, at noget lignende sker igen.