Retssag afbrudt - svenske kronjuveler kan være fundet i skraldespand

Retssagen mod en mand, der mistænkes for kronjuvelkup, er blevet afbrudt.

En række værdifulde kronjuveler, som i sommer blev stjålet fra en svensk domkirke, er formentlig blevet fundet.

Det skriver de svenske medier Aftonbladet og SVT.

Svensk politi bekræfter over Twitter, at der efter al sandsynlighed er tale om de stjålne regalier fra kong Karl 9., søn af Gustav Vasa. Kronjuvelerne er fundet i stockholmsområdet.

- Nu arbejder vi blot på at få det bekræftet 100 procent, skriver det svenske rigspoliti.

Efterforskningen har ifølge svensk politi kredset om en "kriminel gruppering" fra stockholmsområdet. Og man er langt fra færdig med opklaringsarbejdet.

- Vi arbejder stadig med at opspore flere gerningsmænd og gennemføre retssagen mod den allerede anholdte, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Afbrød retssag

En 22-årig mand er tiltalt i sagen, og tirsdag er sidste dag i retssagen imod ham.

Tirsdag morgen er sagen dog blevet afbrudt, fordi anklageren har bekræftet, at kronjuvelerne kan være blevet fundet. Det skriver SVT.

Aftonbladet skriver, at tyvekosterne - eller i hvert fald dele af dem - er blevet fundet i en skraldespand.

Kronjuvelerne har været forsvundet, siden tyve 31. juli sidste år stjal dem fra en kirke. Tyvekosterne har ifølge Aftonbladet og SVT en værdi af cirka 65 millioner svenske kroner - svarende til godt 45 millioner danske kroner.

Karl 9. var konge fra 1604 til sin død i 1611 og nåede i den tid at bekrige Danmarks kong Christian 4. under Kalmarkrigen.

Da kongen og siden hans dronning, Kristina, døde, blev de begravet med deres kroner, som senere blev hentet op fra graven og udstillet i en glasmontre i domkirken i Strängnäs knap 100 kilometer vest for Stockholm.

Kronjuvelerne har siden tyveriet været efterlyst internationalt. Det er ikke mange år siden, at svensk politi senest var på jagt efter kongelige smykker.

For fem år siden blev Johan 3.'s krone, rigsæble og scepter stjålet. De blev senere fundet i en affaldssæk.