Maldiverne udsender advarsel efter fem drukneulykker på en uge

16x9
Maldiverne byder sig til med lokkende bølger og indbydende sandstrande, men ændrede strømforhold og drukneulykker bekymrer myndighederne. Foto: Ibrahim Faid / Scanpix Denmark

Monsunvinde har skabte lunefulde strømforhold ved Maldiverne, og der er nu skærpet opsyn.

Fem drukneulykker på en uge er mere end nok.

Faktisk er det tal, der nu får myndighederne i ø-paradiset Maldiverne til at udsende sikkerhedsadvarsler.

Og faren for flere badeulykker, som ifølge AFP skyldes det ændrede strømforhold på grund af monsunvinde, er ikke drevet over.

Den første drukneulykke skete for en uge siden, da et nygift filippinsk ægtepar omkom. Manden var under badning kommet i problemer på grund af den voldsomme understrøm, og da hans hustru forsøgte at komme ham til undsætning, druknede også hun.

Siden er yderligere tre turister uafhængigt af hinanden blevet ofre for havets kræfter. Derfor forsøger Maldiverne nu at sikre sig mod flere tilfælde.

Blandt andet har myndighederne i kølvandet på ulykkerne, foruden sikkerhedsadvarslerne, iværksat initiativer, hvor der skal markeres sikkerhedszoner, så de mange turister bedre kan orientere sig om de farligste områder.

Over 30 druknede i 2017

At det kan være farligt at bade i det asiatiske land, er der ikke noget nyt i.

I 2017 lød en opgørelse over antallet af druknede på 31, og med en håndfuld nye ulykker er myndighederne altså skredet til handling for at dæmme op for flere tragedier.

Årligt besøger omkring 1,4 millioner turister Maldiverne, der er kendt for hvide sandstrande og masser af muligheder for at dykke i det turkisblå hav.

Maldiverne er det mindste land i Asien med små 425.000 indbyggere, der lever på de 1190 øer fordelt på en 800 km lang strækning nær Ækvator.