Politi advarer mod film-udfordring - 17-årig kørte med bind for øjnene i USA

16x9
Politiet i den amerikanske delstat Utah advarer nu direkte bilister mod at køre bil med bind for øjnene. Foto: Layton Police

Netflix har advaret mod ny trend efter egen filmhit instrueret af Susanne Bier. Nu advarer politiet, fordi unge tager udfordring med ud i trafikken.

For en uge siden advarede streamingtjenesten Netflix mod en ny udfordring, der udspringer af handlingen i den danskinstruerede film ’Bird Box.' 

Og nu følger politiet i den amerikanske delstat Utah trop, skriver BBC.

I ’Bird Box’ har hovedpersonen - der spilles af Sandra Bullock og er instrueret af Susanne Bier - sammen med sine to børn bind for øjnene i store dele af filmen i et forsøg på at undgå overnaturlige kræfter, der prøver at få dem til at begå selvmord.

- Der er ingen undskyldning

Handlingen har startet en ny trend, der bliver kaldt ’Bird Box’-udfordringen, hvilket ifølge politiet var skyld i, at en 17-årig pige i byen Layton mandag forulykkede i sin bil, da hun med sin hat trukket ned foran øjnene kørte ud i trafikken.

- Der er ingen undskyldning for at gøre noget så farligt som det her – ikke kun i forhold til dig selv, men også i forhold til alle andre på vejen, siger Travis Lyman, der er politibetjent i Utah.

Han siger videre, at han aldrig nogensinde havde troet, at han skulle advare folk mod at køre bil, mens man har bind for øjnene.

- Bird Box-udfordring, mens man kører bil … forudsigeligt resultat. Dette skete i mandags, fordi bilisten havde bind for øjnene, mens hun kørte på Layton Parkvej. Heldigvis kom ingen til skade, skrev Layton Politi på Twitter fredag.

Den 17-årige bilist og hendes 16-årige passagerer samt den modkørende bilist slap alle uskadt fra ulykken, men den 17-årige vil nu blive sigtet for hensynsløs kørsel.

Falder ned ad trapper og løber ind i vægge

Advarslen fra Netflix kom efter, at flere tusinde seere af filmen har lagt videoer op på de sociale medier, der refererer til det 'Bird Box'-udfordringen, oplyser The Guardian.

I flere af videoerne optræder folk, der ligesom filmens karakterer har iført sig bind for øjnene og udfører forskellige dagligdagsting. Og i nogle tilfælde ender det med, at folk blandt andet falder ned ad trapper eller løber ind i vægge.

Og ifølge Layton Politi har nogen altså taget udfordringen et skridt videre og udsat andre end sig selv for fare.