Australsk flåde beslaglægger 900 kilo heroin

Flåden slog til mod to både i Mellemøsten. Operationen er en del af en nyopstartet indsats, som skal forhindre videresalg af de ulovlige stoffer.

Den australske flåde har over julen beslaglagt over 900 kilo heroin. Det oplyser Australiens Forsvar i en udtalelse fredag, skriver nyhedsbureauet dpa.

Heroinen anslås at have en værdi på over en milliard kroner.

Den australske flåde slog til mod to forskellige både mellem 21. og 23. december, som hver lå inde med store mængder af stoffet.

Her beslaglægger den australske flåde den ene af de to både.
Her beslaglægger den australske flåde den ene af de to både. Foto: Lsis Bradley Darvill / © Commonwealth of Australia

På den første båd fandt de australske myndigheder 165 kilo heroin, mens de på den anden fandt den største portion på hele 766 kilo.

- En grundlig søgning af de to både gjorde, at man fandt en stor mængde heroin, som var beregnet til distribution over hele verden.

- Ved at fjerne disse store mængder af ulovlig narkotika gør det, at vi kan beskytte flere menneskers liv i regionen, udtaler Paul Johnson, der er øverstkommanderende på Royal Australian Navys frigat HMAS, som udførte operationen.

Stofferne blev destrueret til havs.

Flåden fandt store mængder heroin på to forskellige både.
Flåden fandt store mængder heroin på to forskellige både. Foto: Lsis Bradley Darvill / © Commonwealth of Australia

Siden Australien tilsluttede sig Operation Manitou i 2014 har den australske flåde beslaglagt syv ton heroin og 38 ton cannabis. 

Samlet har det en værdi af mere end fem milliarder australske dollar. I dag svarer det til 23 milliarder kroner.

Den australske flåde oplyser ikke nationaliteten på de personer, der sejlede med de 900 kilo heroin. Det fremgår heller ikke, hvad der er sket med dem.