Merkel afviser ny forhandling af Brexit-aftale på møde med May

16x9
Den britiske premierminister Theresa May har været på charmetur til EUs topledere for at gøre endnu et forsøg på at finde en plan for evighedsmaskinen brexit. Foto: Fabrizio Bensch / Ritzau Scanpix

Premierminister Theresa May vandt tilsyneladende ingen indrømmelser hos Angela Merkel på møde i Berlin.

Det kan ikke komme på tale, at EU-landene igen skal forhandle om udtrædelsesaftalen med EU, lyder det fra den tyske forbundskansler.

Den britiske premierminister, Theresa May, var tirsdag i Berlin for at drøfte den yderst vanskelige situation, som hun står i, efter at det står klart, at hun ikke har det britiske parlaments opbakning til sin skilsmisseaftale med EU.

Merkel har tirsdag aften til sine konservative partifæller fortalt, at hun ikke kan se for sig, at EU-landene igen skal forhandle om skilsmisseaftalen.

- Vi har sagt, at udtrædelsesaftalen ikke bliver åbnet igen, sagde forbundskansleren ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

Halvandet års forhandlinger skudt til hjørne

25. november godkendte stats- og regeringscheferne på et EU-topmøde den aftale, som briterne og EU efter halvandet års forhandlinger var nået frem til.

Det britiske parlament skulle have stemt om aftalen tirsdag aften. Men mandag besluttede premierministeren at udskyde den afstemning. Det gjorde hun, da det stod klart, at hun ikke ville få det nødvendige antal stemmer.

En talsperson for May fortæller tirsdag ifølge britiske Press Association, at May og Merkel aftalte at "forblive i tæt kontakt", så skilsmisseaftalen kan vinde parlamentets godkendelse.

25. november godkendte stats- og regeringscheferne på et EU-topmøde den aftale, som briterne og EU efter halvandet års forhandlinger var nået frem til.

Flere EU-lande har som Merkel slået fast, at de ikke vil genforhandle. 

Men flere har dog sagt, at det muligvis kan komme på tale, at man tilføjer dokumenter, der giver May nogle forsikringer, så aftalen kan vinde støtte i London.

May skal tirsdag mødes med kommissionsformand Jean-Claude Juncker og EU-præsident Donald Tusk i Bruxelles.

Hun skal senere tirsdag mødes med Østrigs kansler, Sebastian Kurz, og onsdag skal hun tale med Irlands premierminister, Leo Varadkar.