Elevator i Chicago styrtede 83 etager ned, efter to kabler knækkede

16x9
Bygningen, der er tidligere kendt som John Hancock Centre, er en af Chicagos højeste bygninger. Foto: Google Maps

På 95. etage er der en 360-graders udsigt over hele Chicago og kig til fire stater.

En gruppe på seks mennesker, herunder en gravid kvinde, fik fredag morgen lokal tid en noget usædvanlig oplevelse i en af de højeste skyskrabere i den amerikanske storby Chicago. Det skriver flere medier, heriblandt Sky News.

I starten troede jeg, at vi skulle dø

Jaime Montemayor

På 95. etage i bygningen, der tidligere var kendt som John Hancock Centre, steg to advokatstuderende, to mexicanske turister og den gravide kvinde ind i en ekspreselevator, der uden stop skulle bringe dem ned til jorden.

Og det gjorde elevatoren da også, men med lidt mere fart, end det var meningen.

To af elevatorens kabler knækkede nemlig, og elevatoren styrtede mod jorden med de seks mennesker om bord, før den stoppede mellem 11. og 12. etage.

- I starten troede jeg, at vi skulle dø. Vi var på vej ned, da jeg pludselig følte, at vi faldt, og så hørte jeg en lyd – klak, klak, klak, klak, klak, lød det fra den ene mexicanske turist, Jaime Montemayor, ifølge det amerikanske medie CBS Chicago.

Brød betonvæg på 11. etage ned

Gruppen døde ikke - faktisk kom ingen af dem til skade. Men deres prøvelser var endnu ikke forbi, for brandvæsenet havde mere end svært ved at komme ind til dem, fordi ekspreselevatoren har færre nøddøre i bygningen end de almindelige elevatorer.

Derfor skulle brandvæsnet bryde en betonvæg i et garageområde på 11. etage ned for at kunne komme ind til den dinglende elevator. To timer senere kunne de bryde dørene til elevatoren op og få gruppen uskadt ud.

- Det var en noget usikker situation, fordi vi havde de ødelagte kabler oven på elevatoren. Så vi kunne ikke trække dem op i en anden elevator, lød det efterfølgende fra bataljonchefen i Chicago Brandvæsen, Patrick Maloney.

Ingen af de seks om bord på elevatoren havde efterfølgende brug for lægehjælp.

360 graders udsigt over hele byen

Bygningen er en af Chicagos højeste og fik 12. februar i år navn efter adressen, den ligger på: 875 North Michigan Avenue.

Bygningen stod færdig 6. maj 1968 og var på dét tidspunkt den anden højeste i hele verden - 37 meter lavere end verdens højeste bygning på dét tidspunkt; Empire State Building i New York.

I toppen af bygningen ligger der et observatorium med en 360 grader udsigt over hele byen, op til fire stater og Lake Michigan – faktisk kan man se så langt som 130 kilometer.

Det var netop fra denne etage, at gruppen steg om bord på elevatoren.

Ifølge CBS News blev elevatoren inspiceret i juli i år.