Prins Harry og Meghan venter deres første barn

Hertuginden ventes at nedkomme i foråret 2019.

Meghan, Hertuginde af Sussex, er gravid.

I tweet bekræfter paladset de glædelige nyheder og skriver, at den 37-årige hertuginde ventes at nedkomme med sit første barn i foråret 2019.

Nygift par

Hertuginden Meghan, født Rachel Meghan Markle, har siden juni 2016 dannet par med den nu 34-årige prins Harry.

De to mødtes på en blind date, som en fælles ven havde arrangeret. 

27. november 2017 annoncerede parret, at de var blevet forlovet.

I et efterfølgende interview fortalte de åbent om deres første møde, og at den britiske prins friede i sin lejlighed, mens parret var i gang med at tilberede aftensmad.

Den britiske prins Harry og hans forlovede, Meghan Markle, fortæller i et tv-interview om deres første møde og om, hvordan prinsen friede. Video: Mie Leonora Heiberg

Trods han havde mødt sit livs kærlighed, glemte prins Harry ikke sin mor. 

Forlovelsesringen, som prinsen selv havde designet, var valgt med særlig omtanke for både at inkludere og hædre den nu afdøde prinsesse Diana. Han havde nemlig sørget for, at hertuginde Meghan altid vil bære et lille stykke af Diana med sig, uanset hvor hun går.

- Hovedstenen har jeg hentet fra Botswana, og de små diamanter på begge sider er fra min mors smykkesamling for at sikre, hun er med os på denne skøre rejse sammen, fortalte prinsen i et interview med BBC i forbindelse med forlovelsen.  

Brød gammel tradition

19. maj i år forseglede parret deres kærlighed under en romantisk ceremoni i St. George Chapel på Windsor Castle.

Og det storslåede bryllup var på flere måder historisk. Her gjorde hertuginden op med flere gamle traditioner. 

Bruden var nemlig udover at være tidligere amerikansk skuespillerinde - og særlig berømt fra sin rolle i tv-serien 'Suits' - også kendt for sin kamp for kvinderettigheder.

Helt fra barnsben har den kommende mor kæmpet for ligestilling.

Som 11-årig så hun en tv-reklame for et opvaskemiddel, der i høj grad gav udtryk for, at det kun var kvinder, der vaskede op. Det forargede den lille pige så meget, at hun valgte at skrive et brev til både den daværende førstedame i USA, Hillary Clinton, og producenten bag opvaskemidlet. 

Til Meghans begejstring resulterede det i, at reklamen blev ændret, således at den henvendte sig til både kvinder og mænd. 

Og hendes bryllup blev ingen undtagelse.

Stik mod traditionen valgte Meghan nemlig at gå det sidste stykke mod alteret alene - kun fulgt af sine brudepiger. 

Hendes svigerfar, prins Charles, fik nemlig kun lov til at følge hende til foden af alteret, og dermed blev det ikke en mand, der gav hende væk.

Valget faldt på prinsen, da hendes egen far, Thomas Markle, måtte melde afbud til vielsen af helbredsmæssige årsager.