Verdens længste flyrute genåbner - sådan kommer du bedst gennem mange timer i luften

16x9
Flyruten har været i spil før, men blev lukket i 2013. Foto: Handout / Ritzau Scanpix

Flyselskabet måtte for flere år siden lukke samme rute, men nu er den kommet i flyplanen igen. Få fem tips til en bedre flyvetur nederst.

Torsdag genoptog Singapore Airlines verdens længste flyrute mellem Singapore og New York, USA.

Og her skal man ikke have noget imod flymad og højere luftlag, for selve rejsen, hvor der skal tilbagelægges 16.700 kilometer, tager næsten 19 timer.

Det er lidt over en time længere end det, der nu er verdens næstlængste flyrejse fra Doha i Qatar til Auckland i New Zealand. Her skal der tilbagelægges cirka 14.500 kilometer, hvilket tager cirka 17 timer og 40 minutter.

Bygget til den lange rute

På grund af den usædvanligt lange flyvetid er flyet også særligt indrettet.

Blandt andet har det højere til loftet end normalt, mens større vinduer og særlig lyssætning skal være med til at reducere jetlag. Der er også gjort noget ekstra for at undgå dårlige pladser, fortæller Florent Petteni, der er Airbus' markedsføringschef.

- Vi har ingen manglende vinduer. Når en passager vælger en vinduesplads, vil de altid få et vindue. På den måde har vi elimineret den frygtede vinduesløse plads, der findes på andre fly, siger han til CNN.

Har fløjet ruten før

Det er ikke første gang, det har været muligt at tage den lange rejse fra Singapore til New York i ét stræk. Senest i 2013. Men det kunne ikke betale sig for flyselskaberne økonomisk, og den blev derfor lukket.

Men nu har Singapore Airlines altså besluttet sig for at genåbne ruten - blandt andet for for alvor at melde sig ind på markedet i USA.

Flyselskabet har således også planer om at genåbne direkte ruter til Los Angeles og åbne flere ruter til San Francisco.

Skal flyve dagligt

Flyet letter fra Singapore torsdag den 11. oktober klokken 23.45 lokal tid og lander i Newark-lufthavnen i New York fredag morgen klokken seks.

De mange timer skal tilbringes i den speciallavede Airbus A350-900ULR, der har plads til 161 passagerer. 67 på business class og 94 på såkaldt premium economy.

Fra 18. oktober og frem forventes Singapore Airlines at flyve ruten dagligt.

Er du en af Singapore Airlines nye passagerer, eller skal du ud på andre lange ture, kan du finde fem tips til at gøre en lang flyvetur mere tålelig nedenfor.

Sådan kommer du bedst gennem en lang flyvetur

Vælg det rigtige tøj

Selvom man selv synes, at man ser godt ud i stramme jeans, så er det ikke det oplagte valg til en flyvetur. Vælg i stedet løse bukser, der ikke strammer og lukker for blodtilførslen, når man sidder ned i lang tid.
Derudover er det godt at iføre sig flere lag, så man har bedre mulighed for at regulere sin temperatur.
Det kan også være godt at medbringe et tørklæde, der både han bruges om halsen, som tæppe og pude.

Drik vand

Luften er tør ombord på fly, derfor er det vigtigt, at man sørger for at drikke nok vand - selvom det også betyder, at man skal oftere på toilet. Det er dog også en måde at sikre sig, at man kommer op og får strukket benene.
Det anbefales at holde sig fra alkohol og kaffe på lange flyveture.

Forlæng toiletbesøg

Her menes der ikke tiden ude på selve toilettet, men der er ingen grund til at skynde sig tilbage til sin plads for at sidde ned igen bagefter. Man kan i stedet benytte sig af, at man alligevel står op. Stræk tæerne ud, så også læggene bliver strukket og skriv alfabetet med dine fødder for at få bevæget anklerne - alt sammen til gavn for din blodcirkulation. 

Læg bagagen væk

Selvom det kan være fristende at have sin taske ved fødderne og dermed inden for rækkevidde, er det en god idé at lægge den op i bagagerummene. På den måde undgår man at give afkald på noget af sin i forvejen sparsomme benplads.

Undgå flykortet

På længere flyruter har man ofte mulighed for at benytte sig af en lille skærm på sædet foran. Her anbefales det, at man undgår det flykort, der viser, hvor lang tid og hvor mange kilometer der er tilbage af flyveturen. Det sætter blot fokus på tiden og får den til at gå langesommere.