Mindst 12 omkommet under oversvømmelser på Mallorca

Flere er savnet efter pludselig oversvømmelse.

Tirsdag blev ferieøen Mallorca ramt af voldsomme regnskyl inden for få timer, skriver den regionale regering på Twitter.

Ifølge spanske meteorologer faldt der over 22 centimeter regn i løbet af få timer tirsdag aften. Under regnskyllet strømmede brunt vand gennem gaderne og skyllede biler med sig.

12 mennesker er indtil videre bekræftet døde. Heraf et britisk par, en 80-årig hollandsk kvinde og seks spanske statsborgere.  

Yderligere ni meldes savnet, oplyser den lokale redningstjeneste.

Flere har mistet deres ejendele under oversvømmelserne.
Flere har mistet deres ejendele under oversvømmelserne. Foto: Atienza / Ritzau Scanpix

Voldsomme regnskyl og pludselige oversvømmelser overraskede sent tirsdag mange i et område omkring 60 kilometer øst for hovedstaden Palma. De fleste dødsulykker er sket i Sant Llorrenc.

Under de voldsomme regnskyl strømmede brunt vand gennem gaderne og skyllede biler med sig i de oversvømmede gader.

Det værst ramte område ligger 60 kilometer øst for hovedstaden Palma. 

- Jeg har mistet alt

Det spanske dagblad Diario de Mallorca har talt med flere af de personer, der har oplevet oversvømmelserne på egen krop.

- Det lykkedes mig at komme ud gennem et bilvindue og svømme 500 meter i floden, før jeg nåede frem til et hus, hvor jeg med vandets kraft kom ind gennem en bagdør, siger Manuel Torrescusa til dagbladet.

Oversvømmelserne er et resultat af et voldsomt regnskyld, der ramte området tirsdag.
Oversvømmelserne er et resultat af et voldsomt regnskyld, der ramte området tirsdag. Foto: Social Media / Ritzau Scanpix

Javier Martínez, et anden øjenvidne, som Diario de Mallorca har talt med, fortæller, at hans hus blev fyldt med vandt på få minutter.

- Jeg har mistet alt, siger han.

Premierminister viser støtte

Den spanske premierminister, Pedro Sanchez, giver på Twitter udtryk for, at han følger sagens udvikling nøje. 

- Al min støtte går til familier og venner til ofrene for disse tragiske oversvømmelser, skriver han blandt andet. 

I et andet opslag hylder han landets beredskab for deres utrættelige arbejde med at hjælpe dem, der er ramt af de nådeløse oversvømmelser. 

Sanchez planlægger at besøge redningsmandskabet i det værst ramte område, og han og andre af det spanske parlamentsmedlemmer holdt onsdag morgen et minuts stilhed for at mindes ofrene.

Ekstra redningsarbejdere, to helikoptere og sporhunde på sagen

- Det har været en voldsom storm. På blot to timer faldt der enorme mængder regn, og vi kunne ikke kontrollere situationen, siger en embedsmand, Antonia Bauza, i Sant Llorrenc.

Spanske meteorologer siger, at der faldt over 22 centimeter regn på få timer tirsdag aften.

Redningstjenesten og militæret er sendt til det ramte område, og redningsmandskabet arbejdede på højtryk natten til onsdag i forsøg på at finde savnede personer.

Redningsfolk arbejder fortsat for at finde savnede.
Redningsfolk arbejder fortsat for at finde savnede. Foto: Cati Cladera / Ritzau Scanpix

Omkring 100 ekstra redningsarbejdere blev sendt fra fastlandet ud til øen for at deltage i eftersøgningen sammen med to helikoptere og sporhunde.