20-årig med Downs syndrom skudt og dræbt af politiet i Sverige

16x9
Den 20-årige blev ramt af skud fra flere politifolk. Foto: Tt News Agency / Scanpix Denmark

Ifølge svenske medier havde den 20-årige mand et legetøjsvåben med, da han blev skudt.

En 20-årig autist med Downs syndrom blev torsdag morgen skudt og dræbt af tre politifolk i Stockholm. Ifølge svenske medier, blandt dem Aftonbladet, var den unge mand løbet væk hjemmefra, og han havde et legetøjsvåben med.

- Han plejede ofte at gøre det før i tiden, men det er længe siden sidst. Jeg meldte ham forsvundet, men jeg fik at vide, at politiet ikke havde ressourcer til at lede efter ham, siger den 20-åriges far til Aftonbladet.

- Han var skøn, verdens mest kærlighedsfulde menneske, siger den unge mands mor, også til Aftonbladet.

Ifølge avisen havde 20-årige Eric Torell taget et legetøjsgevær beregnet til 5-årige med sig, og det blev skæbnesvangert for ham.

Chefen for den særlige anklagemyndighed, der efterforsker skyderiet, bekræfter overfor Aftonbladet, at den 20-årige blev ramt af skud affyret af flere politifolk.

Skyderiet skete kort før klokken 4 torsdag morgen i Vasastan i det centrale Stockholm, hvor den 20-årige angivelig viste et våben til flere personer. Ifølge politiets forklaring opstod der en "truende situation", og politifolkene affyrede skud. Den bortløbne mand, som blev ramt, blev ved 6-tiden torsdag morgen erklæret død. Lægerne på Karolinska sygehuset kunne ikke redde hans liv.