Tysk domstol slår fast: Puigdemont kan udleveres til Spanien

Domstolen pointerer, at en udlevering på baggrund af oprør er i strid med lovgivningen.

En domstol i den tyske delstat Slesvig-Holsten siger, at den tidligere catalonske leder Carles Puigdemont kan udleveres til Spanien af Tyskland på baggrund af anklager om korruption.

Domstolen pointerer, at en udlevering på baggrund af oprør er i strid med lovgivningen. 

Det var den tyske anklagemyndighed, der havde anmodet en højere retsinstans om at tage stilling til den tidligere catalanske leders sag, mens en udleveringsbegæring til Spanien forberedes.

En lavere tysk domstol har tidligere afvist en anmodning fra anklagemyndigheden om at varetægtsfængsle den tidligere catalanske leder.

Den tyske statsanklagemyndighed siger ifølge Reuters, at den snart vil træffe afgørelse om, hvorvidt den tidligere catalonske leder Carles Puigdemont skal udleveres til Spanien.

Anholdt i Tyskland

Puigdemont blev anholdt i Tyskland den 25. marts tæt på den tysk-danske grænse, efter at Spanien havde udstedt en europæisk anholdelsesordre på ham. Han er i Spanien anklaget for oprør i forbindelse med efterårets folkeafstemning om løsrivelse af Catalonien fra Spanien. 

Folkeafstemningen resulterede i et ja til catalansk uafhængighed, og den spanske centralregering i Madrid ophævede efterfølgende selvstyret i den nordspanske region. Efter et regional valg i Spanien i december rejste Puigdemont i eksil i Belgien. Han risikerer 25 års fængsel...