Mand klipper negle for første gang i 66 år - de skal på museum

16x9
Shridhar Chillal ses her sammen med sit barnebarn foran sine afklippede negle. Foto: Lucas Jackson / Ritzau Scanpix

Neglene skal nu udstilles på et museum i New York.

Det tog 66 år at gro dem, men kun ganske få minutter at klippe dem af.

Shridhar Chillal fra Pune i Indien har ellers længe stået listet i 'Guinness Rekordbog', som den person med de længste fingernegle på én hånd i verden. Men onsdag var det slut. Her lod den 82-årige rekordholder sine negle klippe af en negletekniker udstyret med en ansigtsmaske og en elektrisk negleklipper, skriver The Guardian.

Negle så lange som en bus

Chillal har groet sine negle på den ene hånd, siden han var 14 år. Inspirationen kom fra en skolelærer, der havde skældt ham ud, da han ved et uheld kom til at knække en meget lang negl, som læreren havde. Læreren sagde til Chillal, at han ikke ville forstå, hvad det ville sige at gro en lang negl, med mindre han selv gjorde forsøget.

Og Chillal tog lærerens ord til sig. Sidst neglene blev målt havde de en længde på over otte meter, som er cirka den samme længde som en bus i London. Den længste negl groede på tommelfingeren.

Chillals hånd bærer præg af at have båret rundt på otte meter lange negle i seks årtier.
Chillals hånd bærer præg af at have båret rundt på otte meter lange negle i seks årtier. Foto: Lucas Jackson / Ritzau Scanpix

Fordele og ulemper

Men det er bestemt ikke nemt at gro verdens længste negle. Chillal har tidligere fortalt, at hans negle var så skrøbelige, at han skulle passe på, at de ikke gik i stykker, når han sov.

- Jeg kan ikke bevæge mig så meget, så hver halve time vågner jeg og flytter min hånd til den anden side af sengen.

Den 82-årige rekordholder havde også smerter hele tiden på grund af de lange negle, som dog også gav visse fordele.

- Jeg behøver aldrig at vente i kø, har han tidligere fortalt 'Guiness Rekordbog'.

Den historiske negleklipning fandt sted på museet Ripley’s Believe It or Not! på Times Square i New York, hvor de også vil blive udstillet fremover.