De første billeder: De reddede drenge genser deres familier – gennem en hospitalsrude

Drengene holdes stadig isoleret på hospitalet, men nye Tv-billeder viser dem glade og smilende vinke til deres forældre.

På en pressekonference onsdag kunne de thailandske myndigheder for første gang vise videobilleder af de 12 drenge i deres hospitalssenge. Drengene hilste på deres forældre, der fik lov til at se dem gennem en glasrude ind til deres isolationsstue.

Den ansvarlige læge på hospitalet Chaiyawej Thanapaisarn forklarede, at drengene stadigvæk er i isolation, fordi man frygter, at de skal blive ramt af infektioner.

Han fortalte samtidig, at tre af drengene var i behandling for lungebetændelse, men at han forventede, at alle ville blive udskrevet i løbet af en uges tid.

- Så vil det tage en måneds tid, efter de er udskrevet, før de er helt restituerede, sagde han ifølge CNN.

På videobillederne kan man se drengene sidde i deres hospitalssenge i hospitalstøj, mens de smiler og vinker til deres forældre udenfor.

Tidligere onsdag udtalte inspektør fra Sundhedsministeriet Tongchai Lertvirairatanapong, at drengene havde det godt og i gennemsnit havde tabt to kilo under deres ophold i hulen.

'Jeg begyndte at græde'

Tv-stationen CNN talte med nogle af forældrene efter besøget på hospitalet, hvor de genså deres sønner.

Tanawat Viboonrungruang, der er far til 11-årige Titun, fortalte, at han bare ’havde lyst til at kramme sin søn’, da han så ham gennem glasruden, men ikke kunne komme til at røre ved ham.

- Jeg begyndte at græde. Alle begyndte at græde. Jeg vil sige tak til dem, der reddede min dreng. Og hjalp ham til at få et nyt liv. Det er som en genfødsel, siger Tanawat Viboonrungruang.