Italiensk mand tog selfie foran hårdt såret kvinde

16x9
Manden til venstre i billedet tager en selfie, mens redningspersonale tager sig af den sårede kvinde. Foto: Giorgio Lambri / Libertà di Piacenza

Selfies beskrives nu i italienske medier som "kræften, der ødelægger internettet".

En mand på en togperron i Piacenza har vakt vrede i hjemlandet Italien.

Et billede viser nemlig, hvordan han holder sin telefon op til en selfie, mens en kvindelig turist fra Canada bag ham bliver behandlet af ambulancereddere, efter hun faldt ud foran et kørende tog.

Situationen blev fanget af journalist og chefredaktør fra Libertà di Piacenza, Giorgio Lambri, der så hele optrinnet. Han har arbejdet som reporter i mere end 25 år og blev selv forfærdet over situationen:

- Jeg mener, at situationen desværre er et billede på vores tid, og at vi har glemt vores basale, etiske værdier. På Facebook forsøgte jeg at beskrive billedet, og jeg skrev som det første: "Houston, we have a problem", siger han til TV 2.

Teksten skulle henvise til mandens manglende moralske kompas, mens overskriften i avisen blev: "Den barbariske virkelighed, du ikke forventer: En selfie foran en tragedie".

En betjent trådte til

Giorgio Lambri fortæller, at politiet på ulykkesstedet reagerede på det upassende billede. En betjent hev fat i manden med telefonen og fik ham til at slette billedet igen, men det løste ikke alting, forklarer journalisten:

- Det mest forfærdelige ved situationen var selfie-mandens attitude, da politiet kom. En betjent sagde til ham: "Hvad laver du? Slet billedet øjeblikkeligt, og vis mig dine identifikationspapirer". Selv da forstod han slet ikke, at han havde gjort noget forkert, siger Giorgio Lambri til TV 2.

Kvinden, der lå på skinnerne, var alvorligt såret og endte med at få amputeret sit ene ben, skriver italienske medier.

Historien om den sårede kvinde og manden med den upassende selfie blev hurtigt delt i italienske medier, og La Stampa beskriver selfies som "kræften, der ødelægger internettet". Internationale medier har også taget historien op; både BBC og CNN fortæller om den opsigtsvækkende sag med blandt andet ordene "Italien chokeret efter selfie".

Politiet har uddelt bøder for det i Danmark

Journalisten, hvis foto nu er verdenskendt, mener, der er tale om en trist tendens: At folk har mistet deres etiske sans i takt med de sociale mediers udbredelse. Det er også et emne, der har været diskuteret i Danmark af flere omgange. Det danske politi har gentagne gange advaret danskere om ikke at tage billeder ved ulykker.

Det skete blandt andet i midten af marts, da to personer mistede livet i en trafikulykke, hvorefter flere forevigede ulykkesstedet, når de passerede forbi.

Også i sommeren 2017 var det tilfældet, da mange bilister tog billeder ved en stor ulykke på en motorvej ved Kolding. I den forbindelse tog politiet billeder af de forbipasserende bilister, og det betød, at politiet et par måneder senere kunne uddele bøder på 1500 kroner til 16 af bilisterne.

- Jeg synes, det er skrækkeligt, at man tager billeder af folk, der er kørt galt. Flere af dem stoppede faktisk helt op og tog billeder fra deres bil, fortalte politiinspektør Morten Anker Jensen dengang.