Forældre trak 30-årig søn i retten for at smide ham ud hjemmefra

16x9
Michael Rotondo repræsenterede sig selv ved højesteret. Foto: AP.

Gentagne forsøg på at få et 30-årigt barn til at flytte hjemmefra er nu endt med en dom. Forældrene fik en dommer til at smide sønnen ud.

Det var en noget besynderlig retssag, der tirsdag udspillede sig i en halvtom retssal i det nordlige New York.

Find et job, du bliver nødt til at arbejde

Brev fra mor og far

På den sagsøgtes plads sad en langhåret og langskægget ung mand i et sort jakkesæt.

Han var 30 år gammel og hed Michael Rotondo.

På sagsøgernes pladser sad Michaels forældre, Mark og Christina Rotondo, og deres advokat Anthony Adorante.

Forældrene havde lagt sag an mod sønnen, fordi de gennem længere tid forgæves havde forsøgt at få ham til at flytte ud af deres hus i byen Camillus lidt uden for Syracuse, hvor han har boet de seneste otte år.

Tvunget til at gå i højesteret

Forældrene havde fået nok af, at den 30-årige søn ikke hjalp med de huslige pligter, ikke forsørgede sig selv og ikke betalte husleje. Derfor havde de over flere måneder skrevet breve til ham for at få ham til at flytte.

- Michael, efter at have diskuteret det med din mor, har vi besluttet, at du skal forlade huset omgående. Du har 14 dage til at flytte. Du får ikke lov til at vende tilbage, lød det første brev fra forældrene den 2. februar, skriver Inside Edition.

30-årig mand smidt ud hjemmefra efter en retssag. Video: AP

Da intet skete, prøvede de med flere breve. De truede med både en retssag - men også med en håndsrækning:

- Michael, her får du 1100 dollars, så du kan finde et sted at bo … Der er adskillige jobs til rådighed, selv for folk som dig med et begrænset cv. Find et – du bliver nødt til at arbejde! skrev forældrene den 18. februar ifølge New York Times.

Lige lidt hjalp det. Og efter i alt fem breve så forældrene ifølge deres advokat, Anthony Adorante, ingen anden udvej end at gå til byretten i Camillus for at få hjælp til at sætte deres søn på gaden.

Men fordi der var tale om et familiemedlem, fik de at vide, at de skulle igennem en højere retsinstans. Så det gjorde de.

Michaels Rotondos forældre, Mark og Christina, ser til fra tilskuerrækkerne.
Michaels Rotondos forældre, Mark og Christina, ser til fra tilskuerrækkerne. Foto: AP

Seks måneders opsigelse

Tirsdag skulle den noget kuriøse sag så stå for retten i Onondaga County, New York.

Michael Rotondo, der repræsenterede sig selv, var bevæbnet med argumenter om, at han ikke forventede, han skulle betale noget eller hjælpe til i hjemmet.

I arsenalet havde han også en tidligere retssag fra 2006, som skulle vise, at familiemedlemmer skal have seks måneders varsel, før de kan sættes på gaden, skriver det lokale medie The Standard Post.

Sagens dommer, Donald Greenwood, forsøgte i første omgang at overtale Michael Rotondo til at droppe sagen og løse problemet med forældrene selv, der sad stille og så på fra tilskuerpladserne under hele sagen.

Der var kold luft mellem Michael Rotondo (tv.) og hans forældre, Mark og Christina Rotondo (th.).
Der var kold luft mellem Michael Rotondo (tv.) og hans forældre, Mark og Christina Rotondo (th.). Foto: AP

Men det havde han ikke i sinde. Han ville gå rettens vej og forlangte samme rettigheder, som han mente, den tidligere retssag beviste, at han havde:

- Jeg holder mig til, at en seks måneders opsigelsesperiode er rimelig for en, der har været afhængig af andres forsørgelse, erklærede han.

Den afgørelse kunne dommeren blankt afvise og refererede til en appel fra samme sag, som Michael Rotondo havde brugt som argument. Den afgjorde, at familiemedlemmer ikke skal have særbehandling i sager som denne.

Det fik imidlertid ikke Michael Rotondo til at miste modet, og han insisterede på, at han ikke var klar til at forlade hjemmet og ville have seks måneder til at finde en ny bolig.

Tre måneder er rimeligt

Efter en halv times tovtrækkeri, hvor det ifølge The Standard Post hovedsageligt var dommeren og Michael Rotondo, der havde ordet, var Donald Greenwood klar med en afgørelse.

Michael Rotondo skal flytte ud af sine forældres hjem. Der blev ikke sagt en dato for udsættelsen i retten, men advokaten nævnte, at der vil være rimelig tid.

Michael bor på et værelse i huset i Camillus, men snakker sjældent med forældrene.
Michael bor på et værelse i huset i Camillus, men snakker sjældent med forældrene. Foto: AP

Uden for retten i Syracuse fortalte den 30-årige søn til New York Post, at han vil efterleve afgørelsen, så længe han ikke bliver sat på gaden inden for 30 dage:

- Jeg vil have tre måneder. Det, synes jeg, er rimeligt.