Dannebrog på halv stang foran NATO-hovedkvarteret

NATO's forsvarsministre samles i dag til topmøde i hovedkvarteret i Bruxelles. Også her markeres Prins Henriks død.

Dannebrog var på halv stang foran NATO-hovedkvarteret i Bruxelles, da alliancens forsvarsministre i dag indledte deres topmøde.

Foran hovedkvarteret flages altid med de 29 medlemslandes flag og det blå NATO-flag, når der er topmøder. Men i dag var et af flagene – nemlig det danske – på halv stang for at markere Prins Henriks død.

Topmødet har blandt andet til formål at aftale en ny NATO-indsats i Irak.

Ifølge NATO’s generalsekretær Jens Stoltenberg er NATO parat til en fælles mission i Irak med det formål at træne og uddanne den irakiske hær til tiden efter terrorgruppen Islamisk Stats besættelse af dele af landet.

- Det er ekstremt vigtigt at stabilisere landet, efter kamphandlingerne nu er afsluttet, sagde Jens Stoltenberg på et pressemøde som optakt til topmødet i dag og i morgen.

Den danske forsvarsminister, Claus Hjort Frederiksen (V), siger før mødet, at Danmark støtter tanken om en NATO-mission, der kan overtage dele af de opgaver, som hidtil har hørt under den internationale koalition mod Islamisk Stat.