Amerikansk rejsemagasin nominerer Bornholm til verdens bedste ø

16x9
Hammershus. Foto: Destination Bornholm

Sidste år gik titlen som verdens bedste ø til Palawan i Filippinerne. 

Bornholm er med i kapløbet om en ganske fornem titel. 

Det internationale rejsemagasin Travel+Leisure har nomineret Solskinsøen til prisen som 'Verdens bedste ø' i deres årlige 'World's Best Awards'.

Hvem der vinder prisen afgøres af rejsemagasinets flere millioner læsere, og på Bornholm kan man ikke få armene ned. 

- Det cementerer, at Bornholm er noget helt særligt, og først og fremmest synes jeg, det er en cadeau til et meget dygtigt turisterhverv, som ikke bare står stille, men som bliver ved med at udvikle sig på øen, siger Pernille Kofod Lydolph, der er direktør i turismeorganisationen Destination Bornholm, til TV 2.  

Mad og oplevelser

Rejsemagasinet har besøgt Bornholm flere gange, hvilket blandt andet har affødt en artikel, der beskriver Bornholm som den "lille ø, der ændrer det nye nordiske køkken".

Bornholmske klipper.
Bornholmske klipper. Foto: Destination Bornholm.

 - På en lille plet dansk jord i Østersøen har kokke løftet de lokale råvarer og sparket gang i en kulinarisk øjenåbner, der gælder hele øen, lyder det eksempelvis, mens blandt andet michelinrestauranten Kadeau fremhæves sammen med Hallegaard gårdbutik, pølsemageri og slagtehus.

Pernille Kofod Lydolph påpeger da også den kulinariske udvikling, der har været på Bornholm, som en af grundene til nomineringen sammen med øens særlige atmosfære, et stærkt kulturliv og smukke naturoplevelser.

- Det er en pris, som hylder den bedste rejseø i hele verden – og det er summen af alt det her, man kan opleve på Bornholm, der gør det til en meget spændende rejsedestination, siger hun. 

Kan Bornholm slå Gaudeloupe?

Sidste år gik titlen som årets bedste ø til Palawan i Filippinerne - og på rejsemagasinets 2017-top ti lå blandt andet Bali, Santorini og Galapagosøerne. 

Bornholm dyster blandt andre mod middelhavsøen Korsika og Guadeloupe i Caribien, mens den svenske ø Gotland og tyske Sylt også er med i kampen.

Og naturligvis krydser Destination Bornholm fingre for en sejr, men skulle den danske klippeø blive besejret, er en nominering også flot nok i sig selv, mener Pernille Kofod Lydolph, der selv er vokset op på Bornholm.  

- Ud over den anerkendelse, der ligger i alene bare at blive nomineret, er det jo også god markedsføring, siger hun. 

- Vi kan bruge det på vores platform, for vi har en rigtig god udvikling på Bornholm i de her år, og det er et ekstra skub i den rigtige retning.

Om Bornholm bliver kåret som verdens bedste ø offentliggøres til august.