Ivanka Trumps ros af Oprah-tale gav bagslag

Præsidentdatterens opråb om sammenhold mødes af vrede på Twitter.

Det var en glødende tale, den berømte talkshow-værtinde Oprah Winfrey leverede ved søndagens Golden Globes, hvor hun modtog Cecil B. DeMille-æresprisen. 

- I for lang tid er kvinder ikke blevet hørt eller troet på, hvis de turde sige sandheden om de magtfulde mænd. Men deres tid er forbi, lød det blandt andet fra Oprah Winfrey i talen, som blev efterfulgt af stående ovationer.

Talen satte også straks gevaldigt skub i rygterne om, at talkshowværten vil stille op ved næste præsidentvalg og udfordre Donald Trump.

Blandt de mange, der var hurtige til at hylde Winfreys tale, var Ivanka Trump, der er datter af netop Donald Trump.

Hun røg til tasterne og skrev følgende på Twitter: 

- Har lige set Oprahs rørende og inspirerende tale ved aftenens #GoldenGlobes. Lad os alle stå sammen, kvinder og mænd, og sige #TimesUp.

Opfordres til donation

Der gik dog ikke længe, før Ivanka Trumps rosende ord blev mødt af vrede og mishagsytringer på de sociale medier.

Modellen og skuespillerinden Chrissy Teigen reagerede prompte med:

- Ad, gå væk. 

Også Alyssa Milano, der oprindelig var medvirkende til, at #MeToo-bevægelsen blev sat på skinner, tog afstand fra Ivanka Trumps udmelding.

Hun - og mange andre - påpegede, at Donald Trump er blevet anklaget af 17 kvinder for seksuel chikane, og at Ivanka Trumps tweet derfor er hyklerisk. 

- Super! Du kan yde en donation til Time's Up Legal Defense Fund, der er sat i verden for at støtte din fars anklagere, skrev hun.

- Hvem tror hun, at hendes far er?

Næste præsidentvalg i USA løber af stablen i november 2020. 

Oprah Winfrey førte kampagne for Barack Obama i 2008 og støttede Hillary Clinton i 2016, skriver CNN. Under Hillary Clintons kampagne talte Winfrey blandt andet om, at det var på tide med en kvindelig præsident.

- Jeg vil gerne fortælle alle de piger, som ser med i dag, at en ny dag venter i horisonten. Og når den dag begynder, vil det være på grund af en række storslåede kvinder, sagde Oprah Winfrey blandt andet ved sin tale ved Golden Globes.

Når Donald Trump kan blive præsident uden politisk erfaring, så kan Oprah Winfrey også, siger korrespondent Jesper Steinmetz.

En tale, der altså blandt andet fik Ivanka Trump til at knytte ordet #United ('Sammen' på dansk, red.) til sit tweet.

Seneste udvikling i den storm, præsidentdatteren er havnet i, kom senere mandag. Her gav den kontroversielle forfatter Michael Wolff, som har skrevet den aktuelle bog 'Fire and Fury' om Donald Trumps tid som præsident, sit besyv med i sagen.

- Hvem tror hun, at hendes far er? Hvad tror hun, at det her Hvide Hus handler om? skrev Michael Wolff undervejs i en livedebat på tv-kanalen MSNBC.