Har siddet længst tid i USA's kongres - nu trækker han sig efter sexanklager

16x9
John Conyers. Foto: SAUL LOEB / Scanpix Denmark

Den amerikanske politiker John Conyers har peget på sin søn John Conyers III som sin efterfølger på posten i den amerikanske kongres.

Demokraten John Conyers trækker sig fra den amerikanske kongres, efter at han er blevet beskyldt for seksuelle overgreb samt upassende tilnærmelser mod ansatte.

Det skriver flere amerikanske medier heriblandt CNN.

88-årige John Conyers, der er den længst siddende repræsentant i den amerikanske kongres, indrømmede i sidste måned, at han havde indgået forlig med en medarbejder i 2015, der beskyldte ham for sexchikane. Han afviste dog anklagen. 

Nægter sig skyldig

Siden er flere kvinder kommet frem med lignende beskyldninger mod det nu tidligere kongresmedlem. Selvom han trækker sig, nægter han, at han har gjort noget forkert.

- Mit eftermæle kan ikke kompromitteres eller formindskes af det, vi går igennem lige nu. Det vil gå over, siger han til en lokal radiostation i Detroit om beskyldningerne.

Han har peget på sin søn John Conyers III som sin efterfølger på posten.

Mandag stod John Conyers tidligere medarbejder gennem 10 år Elisa Grubbs frem og fortalte, at demokraten blandt andet havde "stukket sin hånd op under hendes kjole og befamlet hende på lårene".

Blev valgt ind første gang i 1964

Han afviser selv anklagerne:

- Jeg trækker mig i dag, og alle skal vide, hvor meget jeg sætter pris på den fantastiske støtte, jeg har fået igennem årene fra mine støtter – ikke kun fra mit distrikt men over hele landet, siger han.

Lederen af Repræsentanternes Hus for Demokraterne Nancy Pelosi og hendes republikanske modstykke Paul Ryan har begge opfordret John Conyers til at gå af efter beskyldningerne.

John Conyers, der repræsenterede Detroit, blev valgt ind første gang i 1964. Han tjekkede i sidste uge ind på et hospital i hjembyen med en stress-relateret sygdom.