Meghan Markle skal bestå test - prøv en test her og se om du kan blive brite

16x9
Meghan Markle skal igennem den britiske indfødsretsprøve. Foto: ANDY STENNING / Scanpix Denmark

Selv ikke en immigrant, der gifter sig ind i kongefamilien, slipper for den britiske indfødsretstest.

To gange om året bliver der i Danmark afholdt indfødsretstest for flygtninge og indvandrere, der gerne vil være danske statsborgere.

Efterfølgende bliver prøven offentliggjort, og vi lægger den som regel her på siden, så alle kan prøve kræfter med de spørgsmål om dansk kultur og historie, ansøgerne bliver udsat for. Her kan du prøve den seneste fra november i år.

I Storbritannien er der også en indfødsretstest, men den fungerer lidt anderledes end herhjemme. For eksempel kan man prøve igen efter blot en uge, hvis man dumper den. Og der er blot 24 spørgsmål i modsætning til 40 herhjemme.

Den er også en smule lettere at bestå, i hvert fald målt på svarprocent. I den britiske skal man have 75 procent rigtigt, hvor det i Danmark er 80 procent.

Royale bliver ikke sparet

Til gengæld er briterne langt fra gavmilde med, hvem der skal tage testen. Det står nemlig klart, at amerikanske Meghan Markle, der til maj skal giftes med den britiske prins Harry, skal tage testen, når hun om tre år har været i Storbritannien længe nok.

I det mindste har hun gode muligheder for at øve sig. På den britiske tests hjemmeside er der ikke mindre end 45 komplette prøvetests, som man kvit og frit kan terpe igennem.

Vi har oversat og samlet 24 spørgsmål fra de britiske tests her, som du kan prøve kræfter med:

Test dig selv - kan du blive brite?