Sag ryster Kina: - Far, vi får hvide piller i børnehaven

16x9
En kvinde ankommer med et barn til RYB-børnehaven i Beijing Foto: Ng Han Guan / AP Photo

Forældrene siger, at deres børn er kommet hjem med stikmærker, og at de har fået hvide piller i børnehaven

Piller før middagsluren og børn, der bliver tvunget til at være nøgne som straf. Det er nogen af de ting, som forældre mener, er foregået i en børnehave i Kinas hovedstad Beijing.

Og de kinesiske myndigheder er nu gået i gang med at efterforske sagen.

Vi tager det hver dag.

Børnehavebarn, Kina

Sagen har fået massiv opmærksomhed i de kinesiske medier, blandt andet på Tv-kanalen CCTV, der har offentliggjort en video, hvor en far spørger sit barn om de piller, der angiveligt blev delt ud.

Her fortæller barnet, at det har taget piller i børnehaven, og at det er en af de ansatte, der har delt dem ud.

- Det er, så jeg kan sove, siger barnet.

- Så du kan sove?, spørger faren.

- Ja.

- Tog de andre børn det også?

- De andre tog det også.

- Er du sikker?

- Ja, vi tager det hver dag, siger barnet.

Kinesisk børnehavebarn: De gav os piller, når vi skulle sove Video: Lisa Maria Frendved Christensen

Børn kom hjem med stikmærker

Ud over pillerne fortæller flere forældre også, at de har opdaget stikmærker på deres børn. De tror, at børnehavelærerne muligvis har brugt nåle til at disciplinere børnene. Politiet har ifølge nyhedssiden Caixin bekræftet, at mindst otte børn har skader, der stammer fra nåle.

- Mit barn er kun tre-et-halvt år gammelt, og jeg har fundet stikmærker på hans lår og balder. Jeg ryster af vrede lige nu, siger en forælder til Beijing News.

En anden forælder har sagt til Caixin, at ulydige børn blev tvunget til at være nøgne eller blev låst inde i et mørkt rum.

Ikke en enkeltstående sag

RYB Education, som driver børnehaven, har oplyst, at tre ansatte er blevet suspenderet som resultat af anklagerne. RYB driver daginstitutioner i en lang række kinesiske byer.

Beijings kommunale kommission for uddannelse siger, at den nu også vil sætte undersøgelser af en række andre børnehaver igang.

Der er stort fokus på emnet i Kina, efter det tidligere på måneden blev afsløret, at der blev begået overgreb på børn i en børnehave i Shanghai. Forældre havde uploadet en video, der viste ansatte, som slog på en grædende pige, skubbede et lille barn ned på gulvet og tvangsfodrede børn med noget, der senere viste sig at være Wasabi. Børnehaven var drevet af Kinas største online rejsebureau, Ctrip.

I april måtte RYB fyre en leder og to ansatte, efter en video af en ansat, der sparkede et barn, var gået viralt.

En kvinde, der lige har hentet sit barn, fortæller pressen, at hun vil tage barnet ud af børnehaven.
En kvinde, der lige har hentet sit barn, fortæller pressen, at hun vil tage barnet ud af børnehaven. Foto: Ng Han Guan / AP Photo

Forældre vil have svar

Fredag var en gruppe af forældre mødt op foran børnehaven i Beijing for at forlange svar på, hvad der er foregået.

- Vi har brug for en forklaring. Som forældre har vi ret til at forlange svar fra skolen, ikke?, siger en far med efternavnet Wang til nyhedsbureauet AP.

En anden far med efternavnet Li er enig.

- Hvis der ikke er en forklaring, sender jeg ikke mit barn her hen igen. Jeg møder op her hver dag, indtil vi får svar, siger han.