Seriemorder frygtes løs i Florida - nu er endnu en person dræbt

16x9
Tre af de fire ofre: Anthony Naiboa (20), Monica Caridad Hoffa (32) og Benjamin Mitchell (22). Foto: Handout

Tre drab fandt i oktober sted på bare 10 dage.

Et område i Tampa i den amerikanske delstat Florida har siden 9. oktober oplevet tre drab.

Tirsdag nat var den gal igen. Her blev en fjerde person fundet dræbt i samme område, skriver CNN.

Den 60-årige mand Ronald Felton blev skuddræbt, mens han krydsede en vej.

Man undersøger nu mulighederne for, om det skulle være én og samme gerningsmand:

- Vi bruger ikke ordet seriemorder endnu, da vi ikke har nok beviser. Vi er ikke bange for ordet. Hvis vi mener, det er sandt, vil vi gerne sige det. Men vi er nødt til at samle trådene, siger Tampas borgmester Bob Buckhorn.

Gerningsmanden kunne være fanget

Et vidne til nattens skyderi har fortalt politiet, at gerningsmanden er en mørk og spinkelt bygget mand.

- Da jeg talte med hende (vidnet, red.), sagde hun, at hvis politiet var kommet fem sekunder tidligere, kunne gerningsmanden være stoppet, siger politichef i Tampa Politi Brian Dugan.

Politiet har grund til at tro, at gerningsmanden bor i samme kvarter, som skyderierne har fundet sted.

Tre dræbt på 10 dage

I oktober blev tre personer angiveligt tilfældigt dræbt. Første offer var Benjamin Mitchell på 22 år, som blev skudt foran sit hjem 9. oktober.

To dage efter blev liget af Monica Hoffa fundet ikke langt fra, hvor Benjamin Mitchell blev skudt. Monica Hoffa blev 32 år.

Det tredje offer var den 20-årige Anthony Naiboa. Ifølge politiet var han steget på den forkerte bus og ved en fejl havnet i bydelen.

Politiet formoder, at han derfor var på vej til et andet stoppested, da han blev dræbt. Alle tre drab skete på blot 10 dage og inden for en afstand af en kilometer.

Videobillede offentliggjort

Siden drabene har politiet endevendt hele kvarteret, afhørt beboere på gaden og advaret dem om at gå alene om aftenen.

- Vi har været i området den seneste måned. Man har ikke kunnet gå mere end 100 yards (91 meter) uden at blive stoppet af en politibetjent, siger Bob Buckhorn.

I oktober blev et billede fra en overvågningsvideo offentliggjort i håb om, at det kunne lede til gerningsmanden. Billedet viste en person, der opholdt sig nær stedet, hvor Benjamin Mitchells blev dræbt.

- Det er afskyeligt. Vi har et kvarter, der har været holdt som gidsler. Der bor gode folk her, og de er skræmt fra vid og sans, fortæller borgmesteren.

Politiet i Tampa samarbejder med initiativet Crime Stoppers og myndigheden ATF om opklaringen. Efter de tre første drab har de udlovet en dusør på 25.000 dollars svarende til knap 160.000 kroner for oplysninger, der kan føre til gerningsmandens anholdelse.