Fox News-vært raser mod Trump-lejr: - Læg alt frem, hvis I ikke har noget at skjule

16x9
Donald Trump Jr. har offentliggjort mails, der afslører, at han sagde ja til mødet med den russiske advokat fordi hun angiveligt havde kompromitterende oplysninger om Hillary Clinton. Foto: MIKE SEGAR / Scanpix Denmark

Nye oplysninger om mødet mellem Trump Jr. og en russisk advokat afslører, at mindst otte personer deltog.

Fox News er ikke et af de medier, der er kendt for at jagte den amerikanske præsident, Donald Trump, for enhver pris. Tværtimod har den konservative nyhedskanal holdt fast i, at mistanken om Trumps tætte forbindelse til Rusland er pure opspind.

Men under nyhedsoplæsningen i fredags sendte værten Shepard Smith kritik i Trump-lejrens retning. Det handlede om det omdiskuterede møde mellem præsidentens søn, Donald Trump Jr., og den russiske advokat Natalia Veselnitskaya.

- De siger, der ikke kom noget ud af det, at det ikke var værd at huske. De skrev det ikke ned og fortalte ikke om det, fordi der ikke var noget ved det. Men hvorfor så løgn på løgn på løgn? Hvis du ikke har noget at skjule, så læg det hele frem, sagde Shepard Smith i et interview med en af Fox News andre værter, Chris Wallace.    

Opfordringen til at lægge alt frem kommer som en reaktion på, at der endnu en gang er dukket nye oplysninger op i sagen. 

Russisk lobbyist deltog i mødet

Indtil nu har det været kendt, at Trump Jr., Donald Trumps svigersøn Jared Kushner, den tidligere kampagnechef Paul Manafort og advokaten Natalia Veselnitskaya deltog i mødet. Men fredag kom det frem, at der var mindst otte personer til stede i rummet.  

Foruden Rob Goldstone var der også en tolk, to andre personer og en russisk repræsentant, som havde bedt om at få sat mødet op. Det siger en kilde med kendskab til mødet, der dog ikke oplyser nogen navne, til CNN.

Fredag udtalte den russisk-amerikanske lobbyist Rinat Akhmetshin til The Associated Press, at han også deltog i mødet. Rinat Akhmetshin er kendt for at arbejde imod de såkaldte Magnitsky-sanktioner, som forhindrer amerikanere i at adoptere russiske børn – netop som det tidligere har været fremme, at Natalia Veselnitskaya angiveligt skulle have talt om på mødet.

Desuden har den republikanske senatoren Charles Grassley beskrevet ham som ’en russisk immigrant i USA, der er anklaget for at være uregistreret agent, der tilsyneladende har forbindelser til den russiske efterretningstjeneste’, i et brev til ministeren for indenlandsk sikkerhed, John Kelly.

Den beskrivelse passer dog ikke, siger Rinat Akhmetshin til den amerikanske avis Washington Post.

Tirsdag i denne uge lagde Donald Trump Jr. en e-mailkorrespondance med Rob Goldstone, som satte mødet med den russiske advokat op, ud på Twitter. Her fremgik det, at han sagde ja til mødet med advokaten fordi hun angiveligt havde kompromitterende oplysninger om Hillary Clinton.

"Skandalen er gået ind i en ny fase"

Charles Krauthammer, en anden Fox News-kommentator, kritiserer nu også Trump juniors møde med den russiske advokat.

- Rusland-skandalen er gået ind i en ny fase. Der er ingen vej tilbage, skriver han.

Krauthammer har været skeptisk omkring beskyldningerne omkring Trump-lejrens russiske forbindelse under valgkampen, men kalder de fremlagte e-mails i sagen for skadelige.

- Beviset er nu lagt frem. Dette er ikke løs snak, falske nyheder eller lækager kilder. Dette er en email-kæde lagt frem af Donald Trump junior selv, skriver Krauthammer.