Politiker skaber overskrifter: Ammer baby mens hun taler for parlament

- Hvis vi vil have flere kvinder i parlamentet, skal vi gøre reglerne mere familievenlige, mener senatoren.

Det skabte overskrifter i maj, da Larissa Waters som den første senator nogensinde gav sig til at amme sit barn i Australiens parlament.

Men torsdag tog hun den skridtet videre og blev ved med at amme datteren Alia Joy, selv om hun skulle argumentere for bedre forhold for lungesyge kulminearbejdere.

- Sort lungesygdom er tilbage hos kulminearbejderne i Queensland, og Alia var sulten, sagde Larissa Waters nøgternt til BuzzFeed

Partileder hjalp med at passe baby

Den samme pragmatisme prægede resten af parlamentet, og snart dukkede der billeder op af hendes chef, De Grønnes partileder Richard di Natale, med den lille pige i armene.

- Jeg tror, det er den her slags, folk snakker om, når de snakker om en fleksibel chef, skrev den australske journalist Stephanie Peatling på Twitter.

Kvinder skal tage del i magten

Den nybagte mor Larissa Waters, der er senator i staten Queensland og i maj vendte tilbage til den politiske scene efter barselsorlov, har i lang tid kæmpet for retten til at amme i parlamentet.

Derfor håber hun, at hendes beslutning om at amme mens hun skulle argumentere for en politisk sag, viser unge kvinder, at der er plads til dem i magtens kamre, herunder parlamentet.

- Kvinder har altid arbejdet og opdraget børn, om der så var tale om betalt arbejde på en arbejdsplads eller ubetalt arbejde i hjemmet. Jeg håber, det her er med til at normalisere amning og fjerne ethvert levn af stigmatisering af at amme en baby, når den er sulten, siger Larizza Waters.

Baby var bandlyst i parlamentet

Det australske parlament ændrede sidste år reglerne for at give kvindelige politikere mulighed for at tage sig af deres nyfødte på arbejdspladsen. Før da var børn bandlyst fra parlamentet.

Larissa Waters havde afgørende indflydelse på den nye regel.

- Hvis vi vil have flere kvinder i parlamentet, skal vi gøre reglerne mere familievenlige, så vi tillader nybagte forældre at balancere deres forpligtelser som forældre og parlamentarikere, sagde hun i november ifølge Jyllands-Posten.