Varevogn pløjer fodgængere ned i London

Flere personer er kommet til skade, oplyser britisk politi. Ofrene havde angiveligt netop forladt en moské.

Én person er død, mens otte er bragt på hospitalet, efter at de natten til mandag er blevet ramt af en varevogn i Tottenham-området i den nordlige del af London. 

Det oplyser Metropolitan Police Service, politiet i den britiske hovedstad. 

Hændelsen er sket tæt på moskéen Finsbury Park Mosque på Seven Sisters Road.

Ifølge Muslim Council of Britain, der er en paraplyorganisation for muslimske foreninger i Storbritannien, var det medlemmer af moskéen, der blev ramt af varevognen.

- Vi er blevet informeret om, at bilen er kørt over bedende, da de forlod Finsbury Park Mosque. Vores bønner er med ofrene, skriver organisationen på Twitter.

Også partilederen af Labour, Jeremy Corbyn, har været på Twitter siden hændelsen fandt sted sent søndag aften.

Den britiske premierminister Theresa May kalder det en forfærdelig hændelse:

- Alle mine tanker er med dem, der er blevet såret, deres pårørende og redningspersonalet på ulykkesstedet, udtaler hun ifølge Reuters.

Hun oplyser, at politiet behandler hændelsen som et muligt terrorangreb. Mandag vil hun indkalde til møde i regeringens sikkerhedsudvalg.

Varevognen der søndag aften kørte ind i en menneskemængde og dræbte én og sårede ti.
Varevognen der søndag aften kørte ind i en menneskemængde og dræbte én og sårede ti. Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / Scanpix Denmark

Én person død og ti er såret

På et tidspunkt var der forlydender om, at gerningsmanden skulle have været bevæbnet med en kniv, det afviser Londons politi ifølge The Guardian.

- På nuværende tidspunkt er der ikke nogen meldinger om personer, der har fået nogle knivstik. Chaufføren af varevognen – en 48-årig mand – blev fundet tilbageholdt at personer på ulykkesstedet og blev efterfølgende anholdt. Han er blevet bragt på hospitalet men vil blive varetægtsfængslet, når han er udskrevet. Med tiden vil han også få en mentalundersøgelse, lyder det i en melding fra politiet.

Politiet har heller ikke fundet våben af nogen slags efter at have gennemsøgt gerningssted og varevogn.

En mand er blevet erklæret død på det sted, hvor varevogn påkørte gruppen af mennesker, oplyser politiet. Otte personer er bragt på hospitalet, heraf er to alvorligt kvæstet. Yderligere to personer blev behandlet på stedet.  

Øjenvidner oplyser ifølge et tweet fra mediet Al Arabiya, at varevognen speedede op, hvorefter den kørte ind i en café ved moskéen. 

The Guardian har talt med et vidne, Abdikadir Warfa, der fortæller, hvordan han sammen med andre fangede varevognens chauffør.

- Han forsøgte at løbe væk, han forsøgte at stikke af. Nogle mennesker slog ham, da han forsøgte at kæmpe sig fri. Jeg hørte lyden af varevognen, der kørte galt. Én person var under varevognen, mens andre var kørt over, siger Abdikadir Warfa.

Påkørslen skete cirka 20 minutter over midnat lokal tid. Politiet var fremme i løbet af ti minutter, og har siden afspærret et område tæt på Finsbury Park Mosque.

Britisk politi afspærrer en gade efter at et ukendt antal personer blev kørt ned af en varevogn.
Britisk politi afspærrer en gade efter at et ukendt antal personer blev kørt ned af en varevogn. Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / Scanpix Denmark

Storbritannien ramt af flere angreb

Beredskabet i London og det øvrige Storbritannien er højt efter to angreb inden for få uger. 

I marts kørte en mand direkte ind i en folkemængde på Westminster Bridge foran den britiske parlamentsbygning i London. Tre døde og adskillige blev såret. Næsten samtidig blev en politimand stukket ned foran Westminster Palace ikke langt derfra.

I maj blev 22 mennesker dræbt af en selvmordsbomber ved en koncertarena i Manchester. 

Og 3. juni dræbte tre formodede islamister otte mennesker og sårede 48 ved at køre fodgængere ned på London Bridge for bagefter at gå til angreb med knive mod tilfældige mennesker i Borough Market i den britiske hovedstad.