Ringede til mor fra brændende højhus: - Jeg er på vej i himlen

16x9
26-årige Gloria Trevisan fra Italien er en af de 76 personer, der stadig betegnes som 'savnede' efter branden i London natten til onsdag. Foto: Facebook

Italienske Gloria Trevisan havde opgivet at slippe levende fra højhusbranden i London, da hun ringede hjem til sine forældre i Italien.

- Jeg er på vej i himlen. Jeg vil hjælpe dig deroppefra.

Det blev den 26-årige italienske arkitekt Gloria Trevisans sidste ord til sin mor Manuela.

Gloria Trevisan var fanget på 23. etage i det brændende højhus Grenfell Tower i London natten til onsdag, da hun klokken tre om natten talte i telefon med sin mor og far hjemme i Italien.

Det fortæller familiens advokat Maria Christina Sandrin til den amerikanske TV-station CNN.

Gloria Trevisan og hendes bofælle Marco Gottardi, der begge var arbejdsløse arkitekter, var flyttet til London for at søge arbejde og havde boet i Grenfell Tower i nogle måneder.

De to unge italienere er ikke blandt de 30, der indtil nu er bekræftet omkommet. Men de er blandt de 76 personer, som betegnes som ’savnede’.

- Vi forventer ikke at finde flere overlevende. Der er en risiko for, at vi ikke vil være i stand til at identificere alle ofrene, siger Londons politimester, Stuart Cundy, ifølge den italienske avis L’Espresso.

Avisen skriver, at politimesteren blot håber, at antallet af dødsofre ’ikke er trecifret’.

Mindst 30 personer er bekræftet døde i forbindelse med branden i højhuset i det vestlige London.
Mindst 30 personer er bekræftet døde i forbindelse med branden i højhuset i det vestlige London. Foto: TOBY MELVILLE / Scanpix Denmark

'Tak for alt'

Den italienske families advokat fortæller, at Gloria Trevisan var flyttet til London, fordi hendes familie havde fået økonomiske problemer, og hun ønskede ikke at ligge familien til byrde.

- Tak for alt, hvad du har gjort for mig, mor, var én af hendes sidste bemærkninger, skriver L’espresso.

Hendes farvelsamtale til familien blev optaget af faderen, fordi han vil have, at Gloria Trevisans bror også skulle have lejlighed til at høre den. Men familiens advokat understreger, at samtalen ikke vil blive offentliggjort.

Stormede rådhuset

Fredag aften var der demonstrationer flere steder i London i vrede og sorg efter storbranden. Nogle demonstranter stormede rådhuset i London-bydelen Kensington, mens andre samlede sig foran premierminister Theresa Mays embedsbolig i Downing Street, hvor de krævede hendes tilbagetræden.

Theresa May lovede samtidigt et beløb svarende til 42 millioner kroner til ofrenes efterladte samt en grundig undersøgelse af, hvordan branden kunne udvikle sig så katastrofalt.

- Den offentlige undersøgelse vil klargøre, hvor ansvaret ligger, sagde Theresa May.