Det ved vi om terror i London - 18 stadig i kritisk tilstand

Syv personer er lørdag aften blevet dræbt efter terrorangreb i det centrale London. 18 personer er i kritisk tilstand.

Lørdag aften kørte en hvid varevogn ind i en menneskemængde på London Bridge i Storbritannien. Herefter fortsatte gerningsmændene videre til  Borough Market syd for broen, hvor de stak flere personer ned med knive. 

Mindst syv personer er dræbt og 48 er såret, oplyser London Ambulance Service. Derudover er tre formodede gerningsmænd skudt og dræbt. 12 blev anholdt søndag - de er alle blevet løsladt igen.

Det ved vi om angrebet:

Klokken 22.08 lokal tid får Metropolitan Police de første meldinger om, at en hvid varevogn af mærket Renault er svunget væk fra kørebanen på London Bridge og har ramt flere personer.

Efterfølgende kører varevognen til det nærliggende Borough Market, der er et populært område med beværtninger og diskoteker. Her hopper tre gerningsmænd ud af bilen og begynder at stikke tilfældige mennesker ned på restauranter og barer i området.

De var iført falske bombeveste.

Politiet affyrer 50 kugler mod gerningsmændene, der bliver dræbt på stedet  omkring otte minutter efter, at man har fået første anmeldelse.

To timer efter angrebene erklærede både premierminister Theresa May og myndighederne hændelserne for terror. 

Der er indsat øget politi i Londons gader, oplyser The Metropolitan Police, og det vil der fortsat være i de kommende dage.

Det ved vi om ofrene:

To politibetjente blev såret under hændelsen, oplyser politiet. De er begge i kritisk tilstand. 

Mindst syv personer er dræbt og 48 såret. 18 personer er i kritisk tilstand, oplyser National Health Services.

En canadisk kvinde , en australsk kvinde og en franskmand er blandt de døde, oplyser landenes regeringer. Politiet bekræfter, at flere af de omkomne er udlændinge.

Døde og savnede i London-terrorangreb

Australiens premierminister Malcolm Turnbull bekræfter, at to australiere bliver behandlet efter at være blevet stukket i halsen. Også en dansker blev såret i angrebet.

Det ved vi om gerningsmændene:

Metropolitan Police i London har identificeret  alle de formodede gerningsmænd:

Den ene gerningsmand var den 27-årige Khuram Shazad Butt, der var britisk statsborger, men født i Pakistan.

Den anden gerningsmand var 30-årige Rachid Redouane, der hævdede at være marokkaner og libaneser og også havde brugt flere forskellige fødselsdatoer.

Den tredje formodede gerningsmand er den 22-årig italiensk-marokkaner Youssef Zaghba, som boede i det østlige London. 

Khuram Shazad Butt (venstre) og Rachid Redouane (højre)
Khuram Shazad Butt (venstre) og Rachid Redouane (højre) Foto: Metropolitan Police

Det ved vi om efterforskningen:

Søndag eftermiddag har det britiske politi anholdt 12 personer øst for London med forbindelse til angrebet. De anholdte er ifølge politiet syv kvinder og fire mænd i alderen fra 19 til 60 år.

En 55-årig mand blev løsladt igen søndag aften, og en kvinde blev løsladt mandag eftermiddag. Mandag aften blev de resterende 10 løsladt, alle uden sigtelser.

Politiet har i alt ransaget syv adresser. Først fire adresser søndag eftermiddag. Mandag morgen oplyser politiet, at de har ransaget yderligere to adresser i henholdsvis Newham og Barking, hvor de to navngivne gerningsmænd boede. Tidligt tirsdag morgen ransagede politiet også en adresse i London-forstaden Ilford. 

Amatørvideo viser sekunderne efter angreb på London Bridge Video: Malene Sørensen & AP