Skandalepolitiker risikerer fængsel: Erkender sexbeskeder til mindreårig

16x9
Anthony Weiner er tidligere borgmesterkandidat i New York for demokraterne. Foto: Lucas Jackson / Scanpix Denmark

Anthony Weiner har erklæret sig skyldig i sag, der endte som en del af præsidentvalgkampen.

Den amerikanske politiker Anthony Weiner er fredag i retten, hvor han er anklaget for at have sendt seksuelle billeder til en 15-årig pige.

Retsmødet startede klokken 11 i New York - klokken 17 dansk tid - og her har Anthony Weiner erklæret sig skyldig i at sende seksuelt uanstændige beskeder til en mindreårig. Han risikerer nu en fængselsstraf.

Som en del af den aftale, Weiner har indgået med anklagemyndigheden, er han gået med til ikke at appellere, hvis han idømmes to år og tre måneders fængsel eller mindre. 

Græd og undskyldte

I retten græd han, mens han undskyldte over for den 15-årige pige, som han erkendte at have sendt seksuelt eksplicitte beskeder til, skriver AP.

- Jeg har en sygdom, men jeg har ikke nogen undskyldning, sagde han.

Ifølge nyhedesbureauet kræver dommeren, at den tidligere borgmesterkandidat i New York skal registrere sig som seksualforbryder.

Tre sexskandaler på stribe

David Schaefer fra advokatfirmaet Covington og Burling, der repræsenterer Weiner, sagde tidligere fredag ifølge CNN, at Weiner ville erklære sig skyldig i den ene anklage.

Anthony Weiner blev i 2011 og 2013 taget i at sende halvnøgne billeder af sig selv til andre kvinder, selvom han var gift. I 2011 betød det, at han måtte trække sig fra kongressen. Og i 2013 kostede sagen ham drømmen om at blive borgmester i New York.

I 2016 kom en ny lignende sag frem i offentligheden. Det fik i august hans kone, Huma Abedin, til at forlade ham.

Gav Clinton problemer

En 15-årig pige fra North Carolina hævdede i medierne, at hun i månedsvis havde udvekslet sjofle beskeder med Weiner, som ifølge hendes beskyldninger også havde bedt hende om at afklæde sig foran et kamera, skriver AP.

Det gav ifølge AP anledning til, at FBI i september begyndte en efterforskning af Weiner. Den førte ikke alene til, at den demokratiske politiker nu skal i retten, men også til, at FBI genåbnede e-mailsagen mod Hillary Clinton midt under den amerikanske præsidentvalgkamp.

I forbindelse med efterforskningen af Weiner beslaglagde FBI en bærbar computer, hvor de fandt en række e-mails, som Hillary Clinton havde sendt til Weiners kone, Huma Abedin, som var rådgiver for den demokratiske præsidentkandidat.

Det gav dog ikke anledning til at rejse sigtelse mod Clinton, så FBI lukkede hurtigt sagen igen.