Anklager: Bilist på Times Square påkørte fodgængere bevidst – 'ville dræbe dem alle'

Der var formentlig tale om en bevidst handling, da en bil påkørte over 20 mennesker i New York. Men der er fortsat intet tegn på terror.

En 26-årige mand, der er anholdt og sigtet for at påkøre en menneskemængde på Times Square i New York torsdag, gik bevidst efter at dræbe.

Sådan lyder anklagen fra anklagemyndigheden i New York, da manden fredag blev sat for en dommer.

Ifølge anklagemyndigheden ventede den 26-årige på, at trafikken skulle rykke sig, hvorefter han foretog en u-vending og bevidst kørte op på fortovet og ramte menneskemængden.

- Han har fortalt til politiet, at da han efterfølgende forsøgte at stikke af fra gerningsstedet, håbede han på, at politiet ville skyde ham, og at han ønskede at ”dræbe dem alle”, forklarede anklagerne ifølge nyhedsbureauet Associated Press.

Han skal videre have fortalt politiet, at han inden påkørslen havde røget hash blandet med phencyclidin (pcp), der også er kendt som englestøv.

Manden er sigtet for drab og 20 drabsforsøg. Resultatet af en narkotest ventes i næste uge, oplyser politiet.

Ingen tegn på terror

Den 26-årige er tidligere straffet for spirituskørsel i 2008 og 2015 og er tidligere soldat i den amerikanske flåde.

For en uge siden blev han anholdt og anklaget for at have truet en person med en kniv. Han beskyldte vedkommende for at have stjålet hans identitet og erklærede sig skyldig i chikane.

Myndighederne i New York var hurtige til at udelukke, at der var tale om terror, og fokuserede i stedet på den anholdtes ædruelighed og mentale tilstand. 

Tidligere fredag forlød det, at han hørte stemmer, der befalede ham at påkøre menneskemængden på fortovet.

Tre ofre fortsat i kritisk tilstand

En 18-årig kvindelig turist fra Michigan blev dræbt ved påkørslen torsdag, mens hendes 13-årige lillesøster var en af de 22 andre sårede.

Fire af ofrene blev efterfølgende meldt i kritisk tilstand, og det er tre af dem fortsat fredag. En af dem meldes i meget kritisk tilstand, oplyser politichef Bill Aubrey på en pressekonference ifølge Reuters.

Der er tale om en 38-årig canadisk kvinde.

Ifølge Associated Press skal den anholdte 26-årig stille i retten igen i næste uge.