Kongressen vil bruge 817 millioner kroner ekstra på at passe på Trump

16x9
Donald Trump, Barron Trump og Melania Trump. Foto: MIKE THEILER / Scanpix Denmark

Præsidentens mange ture til sit luksusresort i Florida og hans familie i New York giver store ekstraudgifter for Secret Service.

120 millioner dollar eller 817 millioner kroner. Så meget ekstra er USA's kongres klar til at sætte af til at beskytte præsident Donald Trump og hans familie.

Pengene kommer oven i det store beløb, der i forvejen bruges på at beskytte præsidenten.

Det skriver avisen The New York Times, der oplyser, at aftalen forventes at blive indgået i denne uge.

Det er særligt udgifterne til sikkerhedstjenesten Secret Service, der fylder i budgettet.

Kone i Trump Tower

Omkring halvdelen er pengene er angiveligt øremærket til Secret Service, der passer på Trump Tower i New York City. USA's førstedame, Melania Trump, og sønnen Barron bor i den høje bygning.

Desuden passer sikkerhedstjenesten på Trump og hans familie under deres hyppige rejser.

Samtidig går cirka 400 millioner kroner til sikkerheden i New York City og Palm Beach County i Florida. Her er de lokale myndigheder blevet nødt til at skrue betydeligt op for sikkerheden og skal derfor kompenseres.

Trump har opholdt sig her store dele af tiden siden valgdagen 8. november 2016, hvor han besejrede Hillary Clinton i kampen om at blive landets leder.

25 dage i Mar-a-Lago siden valget

Under normale omstændigheder dækker den føderale regering ikke lokale myndigheders bidrag til Secret Services opgaver. Det står der ifølge The New York Times i lovforslaget.

Men midlerne er en anerkendelse de ekstraordinære omkostninger, der har været lokalt, lyder det videre.

Politiet i New York City har i et brev skrevet, at det per dag kostede omkring to millioner kroner at beskytte Trump Tower mellem valgdagen og indsættelsen 20. januar. Siden har den daglige regning været på mellem 865.000 og 980.000 kroner.

I Palm Beach County ligger Trumps luksusresort Mar-a-Lago. Her har politiet sagt, at det koster 410.000 kroner ekstra om dagen, når Trump er i byen. Det har han sammenlagt været 25 dage siden valget.