Flypassager brækkede næsen og mistede to tænder: Betjent kalder det 'nødvendigt'

Billederne gik verden rundt, da United Airlines tvang passager ud af et fly. Betjenten mener, at det var ok.

En af de politibetjente, der med magt førte David Dao ud af et United Airlines fly for 14 dage siden, tager nu til genmæle.

Betjenten mener, at der blev gjort brug af "minimal, men nødvendig magtanvendelse".

Lægen David Dao blev efter episoden indlagt på hospitalet. Ud over en hjernerystelse og en brækket næse havde lægen slået to fortænder ud, da flere vagter var særdeles voldsomme over for passageren.

Betjent: Dao var voldelig

I alt fire passagerer blev bedt om at forlade flyet fra Chicago to Louisville, da det var overbooket, og United Airlines havde brug for at få ekstra personale med om bord.

På videoen af optrinet, der er gået verden rundt på de sociale medier, kan man se hvordan David Dao bløder fra ansigtet, da han bliver slæbt ud af flyet.

I den første offentliggjorte version af, hvordan betjente har oplevet episoden, siger den ene, Mauricio Rodriquez, at David Dao var voldelig over for politiet, da han og to kolleger forsøgte at få ham til at forlade det overfyldte fly.

Betjente er blevet sendt hjem

Rodriquez var den første betjent på flyet, ifølge ham sagde Dao, "Jeg forlader ikke dette fly, som jeg har betalt penge for. Jeg er ligeglad med, at jeg bliver arresteret".

Da James Long, en anden af betjentene ankom til stedet, begyndte David Dao at "svinge med armene med en knyttet næve", siger han.

Alle de tre betjente er blevet sendt hjem med løn efter episoden, der stadig undersøges af myndighederne.

Flyselskabet har siden været ude at undskylde for episoden og har tilbudt at give alle passagerer, der var med på flyet, deres penge tilbage.