Veteran fra terror i 2015 dræbt på en af sine sidste gadeopgaver i Paris

16x9
Xavier Jugelés havde været i Grækenland to gange for at hjælpe flygtninge og migranter. Foto: FLAG! / Twitter

Den 37-årige betjent, som blev skudt i Paris torsdag, havde fået nyt job og skulle snart flytte enhed.

Den politimand, som blev dræbt under skudangrebet på Champs-Élysées i Paris i går, var på nippet til at afslutte sit job som gadebetjent, da han blev ramt i hovedet af et projektil fra gerningsmandens automatvåben.

Det skriver avisen Le Parisien.

Den 37-årige Xavier Jugelé var veteran fra det omfattende terrorangreb i den franske hovedstad i november 2015, hvor han deltog i indsatsen ved spillestedet Bataclan.

Angrebet på Bataclan kostede 90 menneskeliv, og Xavier Jugelé var blandt de betjente der var i aktion uden for spillestedet.

Han deltog også i den efterfølgende mindekoncert, da spillestedet åbnede igen.

Dengang blev han interviewet af en journalist fra det amerikanske magasin People.

- Jeg er glad for at være her, sagde Xavier Jugelé dengang.

- Jeg er glad for, at Bataclan åbner igen. Det er symbolsk. Vi er her i aften som vidner. Vi er her for at forsvare vores værdier. Koncerten her er for at fejre livet. For at sige nej til terrorister, sagde Xavier Jugelé til journalisten fra People.

Kæmpede for homoseksuelle i fransk politi

Det præcise motiv for angrebet i Paris torsdag er uklart - gerningsmanden hadede politiet, men der er også fundet en note med forbindelse til terrororganisationen Islamisk Stat ved gerningsstedet, beretter flere franske medier.

Uanset, hvad motivet for torsdagens angreb måtte være, sørgede Xavier Jugelés kolleger for, at han blev det eneste offer.

Den 37-årige Xavier Jugelé var vellidt blandt kollegerne, og han var blandt andet kendt for sin indsats for homoseksuelle i fransk politi. Han var medlem af Flag! - der er en forening for homoseksuelle i den franske ordensmagt.

Alain Parmentier, der er formand for Flag!, siger til Le Parisien, at opgaven torsdag aften var en af Xavier Jugelés sidste gadeture.

- Han ville have fyldt 38 år den 4. maj, og han var tæt på at skulle overflyttes til anden tjeneste, siger Alain Parmentier.

Skudt under sin pause

Xavier Jugelé blev dræbt, mens han tog sig en pause i en politibil sammen med en 35-årige kollega.

De to sad i bilen, da gerningsmanden kørte sin Audi op på siden af den og affyrede sit automatgevær.

Han havde næppe set de fire politikolleger der gik patrulje ganske nær politibilen. De åbnede øjeblikkelig ild og dræbte den 39-årige gerningsmand under en skudveksling.

To af Xavier Jugelés kolleger blev kvæstet under ildkampen.

Vennerne fortæller til nyhedsmagasinet Marianne, at Xavier Jugelé havde været i aktiv tjeneste i seks år, og at han havde foretaget to rejser til Grækenland for at hjælpe flygtninge og migranter.

Han efterlader sig en partner.