12 dræbt og seks såret efter uroligheder i Venezuela

Det er sket i forbindelse med massive demonstrationer mod præsidenten i Venezuela.

12 mennesker er dræbt og seks såret i voldsepisoder i Venezuelas hovedstad, Caracas, natten til fredag. Det meddeler Venezuelas justitsministerium. De seneste to dage har der været massive demonstrationer mod præsident Nicolás Maduros styre. 

11 ud af de 12 er omkommet i samme bydel i Caracas, El Valle, oplyser ministeriet. En af indbyggerne i El Valle fortæller, at det var "som en krig" i løbet af natten. 

- Politiet skød tåregas og bevæbnede civile affyrede pistoler mod bygninger. Min familie og jeg kastede os ned på gulvet. Det var forfærdeligt, siger den 33-årige byggearbejder Carlos Yanez. 

Videoer, der er optaget af lokale, viser beboere i bydelen råbe "mordere" og kaste flasker og andre genstande mod bevæbnede personer på gaden. Optagelserne viser også demonstranter, der kaster en benzinbombe mod en politibil.

Kristoffer Toft, kandidatstuderende ved Københavns Universitet, og frivillig for menneskerettighedsgruppen Provea, bor i øjeblikket i Caracas, hvor han er øjenvidne til urlolighederne.

- Det starter altid med, at folk marcherer fredeligt, og så bliver de mødt af massiv repression fra styret. Der bliver affyret tåregas mod dem, siger Kristoffer Toft til TV 2.

Han fortæller, at styret med præsident Maduro i spidsen nægter at anerkende, at Venezuela er ramt af en massiv krise.

- De nægter at give slip på magten, siger Kristoffer Toft. Han siger også at styret prøver at forhindre at sandheden slipper ud til folk.

- Men det er lidt svært, når der er 10 millioner mennesker på gaden, siger han.

54 børn evakueret

Et hospital i kvarteret måtte evakuere 54 børn på grund af urolighederne. Regeringen siger, at oppositionen har hyret bevæbnede bander, som angreb hospitalet. Oppositionen afviser beskyldningen og siger, at børnene blev evakueret af frygt for den tåregas, Maduros "diktatur" er ansvarligt for. 

En brandmand, der ikke vil have sit navn frem, fortæller imidlertid til nyhedsbureauet Reuters, at otte mennesker døde af elektriske stød, da de i ly af urolighederne var i gang med at plyndre et bageri. Anklagemyndigheden bekræfter, at "nogle" mennesker omkom af dødbringende elektriske stød, men kunne ikke bekræfte, hvor mange det drejede sig om. 

Med de 11 dødsofre, der er registreret natten til fredag, er det totale antal af dræbte steget til 20 i løbet af de tre uger, hvor Venezuela har været præget af store protester mod regeringen. Oppositionen beskylder Maduros regering for at sende bevæbnede bander ud for at angribe dem. De siger også, at sikkerhedsstyrker undertrykker demonstranterne.