Facebook vil granske sig selv efter videodrab

16x9
Den eftersøgte 37-årige mand identificerede sig selv som 'Stevie Steve' i den facebook-transmission, der angiveligt viser ham dræbe en ældre mand Foto: HANDOUT / Scanpix Denmark

Der er plads til forbedringer, erkender Facebook, efter at et drab på en ældre mand blev lagt på tjenesten.

Facebook har mandag indledt en undersøgelse af, hvordan det sociale medie håndterer voldelige videoer og andet stødende indhold. 

Selskabet erkender, at der skal strammes op på området. Det sker, efter at videobilleder af et drab begået i Cleveland blev delt på tjenesten søndag.

 Facebook vil gøre det lettere for brugerne at gøre Facebook opmærksom på stødende materiale. På den måde vil virksomheden gøre censurprocessen hurtigere. 

Det oplyser vicedirektør for Facebooks globale drift Justin Osofsky i en pressemeddelelse.

Flere voldsepisoder på Facebook

Amerikansk politi har indledt en menneskejagt på manden, de mistænker for at have delt et drab på en ældre mand i Cleveland på det sociale medie. 

Skuddrabet er det seneste i en række af voldelige episoder, der er blevet delt på Facebook. 

Det har udløst kritik mod Facebook for den måde, virksomheden håndterer de massive mængder billeder og videoer, der bliver uploadet til tjenesten fra hele verden. 

Flere millioner henvendelser

Facebook er i vid udstrækning afhængig af sine 1,9 milliarder brugere, når det kommer til censur. Brugerne opfordres til at indberette indhold, der er i strid med Facebooks regler. 

Hver uge håndterer tusindvis af ansatte millioner af henvendelser på flere end 40 forskellige sprog fra hele verden, oplyser Justin Osofsky. 

- Vi prioriterer indberetninger om indhold, der kan have alvorlige konsekvenser for sikkerheden for vores fællesskab. Og vi arbejder på at gøre den evalueringsproces hurtigere, udtaler han. 

Skuddrabet af den ældre mand var tilgængeligt i to timer, før det blev fjernet fra Facebook. 

- Som et resultat af de forfærdelige hændelser har vi valgt at granske vores procedurer for at være sikre på, at folk kan indberette videoer og andet materiale, der strider mod vores regler, så let og hurtigt som muligt, udtaler Justin Osofsky. 

Tidslinje: Sådan håndterede Facebook Cleveland-drabet
2017
16. april
Klokken 11.09 (lokal tid)
Den første video, der lægger op til drabet, bliver uploaded. Videoen bliver ikke rapporteret til Facebook.
Klokken 11.11 (lokal tid)
Den anden video af skyderiet bliver uploaded.
Klokken 11.22 (lokal tid)
Den mistænkte drabsmand erkender at have dræbt en anden, mens han bruger Facebook Live. Videoen bliver sendt direkte i fem minutter.
Klokken 11.27 (lokal tid)
Livevideoen fra Facebook Live bliver afsluttet - kort tid efter bliver den rapporteret.
Klokken 12.59 (lokal tid)
Videoen af skyderiet bliver første gang rapporteret.
Klokken 13.22 (lokal tid)
Den mistænktes konto er deaktiveret. Alle videoer er ikke længere tilgængelig for offentligheden.