Fransk lufthavnsangriber var påvirket af alkohol og narko

16x9
Gerningsmanden, der blev skudt og dræbt af soldater i lufthavnen, er blevet identificeret som den 39-årige Ziyed Ben Belgacem Foto: HANDOUT / Scanpix Denmark

Gerningsmanden bag et angreb i Paris var påvirket af alkohol og kokain på gerningstidspunktet, viser prøver.

Gerningsmanden bag et angreb i Orly-lufthavnen i Paris lørdag var påvirket af alkohol og narkotika på gerningstidspunktet.

Det oplyser en retskilde søndag.

- Prøver taget søndag viser en alkoholpromille på 0,93 i hans blod samt tilstedeværelsen af cannabis og kokain, siger den unavngivne kilde.

Gerningsmanden, der blev skudt og dræbt af soldater i lufthavnen, er blevet identificeret som den 39-årige Ziyed Ben Belgacem.

Far afviser at søn var religiøs

Tidligere søndag sagde den 39-åriges far, at hans søn ikke var "en terrorist", og at hans handlinger var forårsaget af alkohol og narkotika.

- Min søn var ikke terrorist. Han har aldrig bedt, og han drak, fortalte faren, der ikke ønsker at stå frem med navn, til radiostationen Europe 1.

Ziyed Ben Belgacem, der er født i Frankrig af tunesiske forældre, forsøgte at vriste en maskinpistol fra en kvindelig soldat i lufthavnen lørdag formiddag.

Han satte en pistol mod hendes hoved og råbte, at han ville "dø for Allah".

To andre soldater reagerede, og de dræbte ham umiddelbart efter med flere skud.

Skud i nordlig forstad

Tidligere samme morgen havde Ziyed Ben Belgacem affyret skud mod politiet i en nordlig forstad til Paris. Det skete, da han blev stoppet for at køre for stærkt efter at have været på bar med sin fætter.

Kort før klokken syv trak Ziyed Ben Belgacem således en pistol og skød en betjent, som blev lettere såret. Bagefter ringede han til et familiemedlem for at fortælle, at han "havde gjort noget dumt". Det oplyser fransk politi.

Senere på morgenen vendte han tilbage til den samme bar fra aftenen før og affyrede skud, før han stjal en bil og fortsatte mod lufthavnen.

Ziyed Ben Belgacems bror, fætter og far blev bragt ind til afhøring hos politiet lørdag efter angrebet i lufthavnen. Alle tre er løsladt igen.

Efterforsket for radikalisering

Ziyed Ben Belgacem har tidligere siddet fængslet for væbnet røveri og narkosmugling.

I 2015 blev han efterforsket for mulig radikalisering, mens han sad i fængsel, men hans navn figurerer ikke på listen over personer, der menes at udgøre en høj risiko.

Under en ransagning af hans hjem lørdag blev der ifølge politiet fundet en lille mængde kokain og en machete.

/ritzau/AFP