Knap 20 år efter tragedien: Prinser bestiller statue af prinsesse Diana

- Vores mor berørte så mange menneskers liv, siger prins William og prins Harry. Deres mor døde for snart 20 år siden.

Knap 20 år efter deres mor, prinsesse Diana, døde ved en tragisk ulykke i Paris, har hendes sønner, Hertugen af Cambridge, prins William, og prins Harry, bestilt en statue af deres mor.

- Nu er det 20 år siden, vores mor døde, og tiden er den rigtige til at anerkende hendes store betydning i Storbritannien og resten af verden med en permanent statue, hedder det ifølge BBC i en officiel udtalelse fra de to prinser.

Statuen vil blive rejst i det offentlige område omkring prinsesse Dianas tidligere bolig, Kensington Palace. Ifølge de to prinser er kunstneren, der skal lave statuen, endnu ikke fundet. Men de regner med arbejdet på den kan begynde snart.

BBC skriver, at Storbritanniens dronning Elizabeth II 'støtter' sine børnebørns hyldest til prinsesse Diana.

Ekspert: Prinserne tager arven op efter deres mor

Kate Williams, kongehus-historiker siger til BBC, at det giver de to prinser lejlighed til at "sætte deres mærke" på deres mors ry som en "stor velgørende protektor".

- Prinserne har virkelig taget arven op fra hende med velgørenhedsarbejde - især når man ser på de sager, der ellers ikke får megen opmærksomhed, siger Kate Williams.

Prinssese Diana af Wales døde den 31. august 1997 ved en bilulykke i Paris - på det tidspunkt var prins William 15 år gammel og hans lillebror prins Harry 12.

Ifølge BBC skal kunstneren vælges blandt seks mulige emner, og Dianas søster Lady Sarah McCorquodale er en af dem.

I videoen over artiklen kan du se brylluppet mellem prinsesse Diana og prinsernes far, Prins Charles af Wales, i St. Pauls Cathedral 29. juli 1981.