Dansk kok må nøjes med 10.-plads ved kokke-VM: Konkurrencen var ekstrem

16x9
Morten Falk og assistent Joachim Kongsgaard i aktion ved kokke-VM tirsdag. Foto: Nicolai Schacke

Hovedprisen ved Bocuse d'Or går til USA, mens Norge og Island tager de følgende pladser.

Den danske køkkenchef Morten Falk bliver nummer 10 ved Bocuse d'Or - det uofficielle VM for konkurrencekokke - i Frankrig.

Det er det dårligste danske resultat i konkurrencens 30-årige historie. 

USA vinder konkurrencen foran Norge, som tidligere har vundet fem gange, og Island.

Morten Falk arbejder til daglig på Kadeau, der har restauranter både i København og på Bornholm.

Ved Bocuse d'Or Europe sidste år blev danskeren også nummer 10. Dengang mistede han point på at smide en for stor andel af råvarerne væk.

- Konkurrencen var ekstrem hård

Det har ikke været muligt at få fat på Morten Falk. I en pressemeddelelse udtaler han følgende:

- Det har været en kæmpe oplevelse at være med til Bocuse d’Or. Konkurrencen var ekstrem hård i år, og jeg må konstatere, at jeg var oppe imod nogle meget dygtige kokke. Jeg havde selvfølgelig håbet på et bedre resultat, men jeg synes, at vi leverede en indsats, som vi godt kan være bekendt, skriver Morten Falk og fortsætter:

- Det har været sjovt at være med til denne prestigefyldte konkurrence og en stor udfordring at lave mad i en hal, der er fyldt med flag, jubelbrøl og skrigende tilskuere – nærmest som var det en håndboldkamp. Jeg vil gerne sige en kæmpe tak til mit team, sponsorer og alle dem, der har støttet mig undervejs.” 

Rasmus Kofoed, som er medejer af restauranten Geranium, der sidste år fik tre michelinstjerner, vandt kokke-VM i 2013. Han er den eneste danske kok, som har vundet VM-udgaven af Bocuse d'Or.

Kofoed har også fået både sølv og bronze i konkurrencen.

Desuden har Jens Peter Kolbeck og Jeppe Foldager, som i år var Morten Falks coach, vundet sølv.