Kunde fandt slange i papkasse fra JYSK

16x9
Det var denne slange, en kunde fandt i en papkasse fra Jysk. Foto: JYSK

Varehuset vil nu prøve at finde ud af, hvordan man fremadrettet kan undgå at få blinde passagerer med varerne, der bliver produceret i andre lande.

En kunde i et JYSK-varehus i Norge fik sig noget af et chok, da en papkasse med en ny lænestol blev pakket op derhjemme. I papkassen fandt kunden nemlig en uvelkommen passager. En slange havde sneget sig med lænestolen hele vejen fra Kina, hvor den blev produceret.

Slangen var heldigvis død, da kassen blev pakket op. Men det er alligevel en sag varehuset ser på med alvor:

- Vi har nu taget fat i leverandøren for at opklare, hvad der kan være sket og for at finde ud af, hvad leverandøren fremadrettet kan gøre for at undgå lignende sager, siger Rune Jungberg Pedersen, som er kommunikationschef i JYSK.

Levende dyr klarer ikke rejsen

Analyser har vist, at slangen er af arten ptyas korros, også kendt som den kinesiske rotteslange, der ikke er giftig.

- Men derfor skal sådan noget selvfølgelig ikke ske alligevel. Alle kasserne, som bliver sendt fra Kina er gasset, inden de forlader landet, og derfor burde det ikke kunne lade sig gøre, at nogen dyr overlever.

Rune Jungberg Petersen har hørt om, at der tidligere har været lignende eksempler på, at dyr har sneget sig med kasserne med varer, som er produceret i udlandet.

- Jeg har hørt om firben og edderkopper, der har sneget sig med. Men det er første gang, jeg hører om en slange, siger han til TV 2.

Ifølge Rune Jungberg Pedersen tog kunden oplevelsen i stiv arm.