75 omkommet: Fly med brasiliansk fodboldhold styrtet ned

Flyet forsvandt på vej mod en kamp mod et colombiansk hold.

Et fly med et brasiliansk fodboldhold er styrtet ned i Colombia. Det skriver flere brasilianske medier og lufthavnen, der ventede at modtage flyet.

Flyet havde i alt 81 passagerer.

Colombianske flymyndigheder oplyser, at endnu en overlevende er fundet, i forbindelse med at et fly med et brasiliansk fodboldhold onsdag styrtede ned. I alt har seks personer overlevet styrtet.

- Bekræfter at fly CP2933 transporterede Chapecoense. Der er tilsyneladende overlevende, tweeter lufthavnen José Maria Córdova, der ligger ved byen Medellin og er Colombias næststørste lufthavn.

På vej mod finalekamp 

Holdet Chapecoense spiller i den bedste række i Brasilien og var på vej mod den første af to finalekampe mod det colombianske hold Atletico Nacional i den regionale turnering Copa Sudamericana. 

Det er den næststørste pokalturnering i Sydamerika og svarer i europæisk målestok til Europa League. Kampen var sat til onsdag.

- Det er en tragedie af enorme proportioner, siger Medellins borgmester, Frederico Gutirerrez, til den colombianske radiostation Blu Radio.

.

Med om bord var der ifølge en passagerliste 22 spillere og 21 journalister, samt sponsorer og andre med tilknytning til holdet. Der var i alt 72 passagerer og ni besætningsmedlemmer. 

Chapecoense sendte live på Facebook, da de mandag var i lufthavnen for at rejse mod kampen i Colombia. Se videoen her:

AO VIVO

Posted by Associação Chapecoense de Futebol on Monday, November 28, 2016

Styrtet ned i Colombias bjerge 

Borgmesteren er på vej mod et bjergrige område uden for byen, hvor flyet menes at være styrtet ned kort før midnat lokal tid.

square to 16x9

Der blev straks sendt ambulancer og redningsmandskab afsted mod ulykkesstedet. Men vejrforholdene i området gjorde, at redningsmandskab kun kan komme frem via landjorden. 

For eksempel var en helikopter nødt til at vende om, da sigtbarheden var alt for lav, tweeter lufthavnen. 

75 frygtes omkommet

Mens kun ganske få overlevende er blevet reddet og fragtet til hospitaler i nærheden, meldes der nu for første gang om omkomne.

Læger i La Ceja står klar til at modtage ofre for flystyrtet.

Gen. Jose Acevedo, der er leder af politiet i Medellin, siger til den colombianske Blu Radio, at 76 personer er omkommet, men ved 15-tiden skriver flymyndighederne Aerocivil, at seks personer er overlevet, heriblandt to fra personalet, tre fodboldspillere og en journalist, altså er de nyeste oplysninger, at 75 er døde i flystyrtet.

En af de omkomne blev reddet levende ud af vraget efter flystyrtet, men døde senere på hospitalet.

En af de overlevende er den 27-årige forsvarer Alan Ruschel, der angiveligt behandles for et hovedtraume, skader i ansigtet og mange knoglebrud. Det skriver lokale journalister på Twitter.

Redningsrute er ved at kollapse

Flyets piloter slog alarm ved 22-tiden lokal tid, da der var 'elektriske problemer' med flyet.

Det er endnu uklart, hvad der forårsagede styrtet. Der var andre forlydender om, at flyet var løbet tør for brændstof. Men borgmester Frederico Gutirerrez siger, at denne del af Colombia har oplevet voldsom regn og tordenvejr på det seneste.

Der er tale om et fly af modellen Avro 146-RJ86

Når grafikken er indlæst, kan du navigere med pilene herunder.
Vi kan se, at du ikke har slået WebGL til i din browser. Det er nødvendigt for at få den fulde oplevelse. Se her, hvordan du slår det til. Alternativt kan du åbne artiklen i Google Chrome eller Mozilla Firefox.
OBS: Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Vi anbefaler at skifte til Google Chrome eller Mozilla Firefox for at få den fulde oplevelse.

Myndighederne har opfordret lokale til at hjælpe redningsmandskab derud med firehjulstrækkere. Men derudover beder de frivillige om at holde sig bort, da der er fare for, at vejen op mod ulykkesstedet kollapser.

Det er netop nu nat i Colombia, og mørket samt den voldsomme regn betyder, at al redningsarbejde er indstillet.

Store sportshold omkommet i flystyrt
1949
4. maj 1949
Grande Torino
Scenerne i Torino efter styrtet. Getty Images
Næsten hele Torino-holdet omkom, da deres fly styrtede ned i nærheden af Torino. Alle 31 personer ombord på flyet blev dræbt. 
Holdet havde vundet det italienske Serie A-mesterskab de seneste fire år i træk. Efter ulykken vandt Torino først titlen igen i 1976.
1958
6. februar 1958
Manchester United
Det forudlykkede fly i München. INTERCONTINENTALE / Scanpix Denmark
Manchester United styrtede ned i München efter en mellemlanding.
United havde spillet Europa Cup-kvartfinale i Beograd og var på vej tilbage til England, da flyet mellemlandede i München for at få mere benzin på. Tung sne fik flyet til at falde mod jorden, da det forsøgte at lette igen. 
21 af 44 mennesker omkom. Blandt de døde var holdets leder Roger Byrne, topscorer Tommy Taylor og det unge stjerneskud Duncan Edwards.
1960
16. juli 1960
Danmarks B-landshold
Det var sådan et fly, de danske spillere styrtede med. Wikipedia
Otte unge fodboldspillere fra Danmark omkom, da deres fly forulykkede under afgang fra København. Kort efter afgang kom flyet i problemer, og efter piloten havde kæmpet med at få det på i balance igen, måtte han til sidst opgive, da det ramte havoverfladen og krøllede sammen i tre dele.
De otte spillere havde en gennemsnitsalder på under 23 år. Tre af spillerne var udtaget til det OL, der skulle spilles mindre end to måneder senere.
Om bord på flyet var: Erling Spalk (19), Per Funch Jensen (21), Arne Karlsen (20), Kurt Krahmer (21), Ib Eskildsen (19), Søren Andersen (23), Erik Pondal Jensen (29) og Børge Bastholm Larsen (29).
2011
7. september 2011
Lokomotiv Jaroslavl
Jaroslavl efter styrtet. Getty Images
Hele ishockeyholdet og trænerstaben fra den russiske klub Lokomotiv Jaroslavl omkom i et flystyrt. De var på vej til Minsk til sæsonstarten i KHL. 
Flyet ramte en mast, hvilket gjorde det brød i brand og styrtede mod jorden.
I truppen var blandt andre slovakken Pavol Demitra, der havde spillet næsten 20 år i NHL-ligaen.

Det fremgik tidligere af denne artikel, at 76 var omkommet i flystyrtet. Dette er blevet opdateret efter nye oplysninger fra de colombianske myndigheder.