Nu bliver skræmmende klovne set flere steder i verden

16x9
Klovnene er ikke af den hyggelige, sjove slags. Arkivfoto. Foto: JIM WATSON / Scanpix Denmark

En amerikansk klovnetrend har tilsyneladende spredt sig til flere dele af verden.

Både Australien og Storbritannien har nu oplevet det samme, som har hærget USA i løbet af sommeren: Mystiske klovne, der skræmmer befolkningen.

Senest har politiet i den australske delstat Victoria advaret befolkningen over Facebook, fordi det har modtaget flere henvendelser om skræmmende klovne.

- Klovneopstandelsen er øjensynligt en kopi af lignende episoder i USA, skriver politiet ifølge australske ABC.

Ingen klovnevold

I løbet af sommeren og efteråret har der været adskillige meldinger om personer i skrækindjagende kostumer, der har skræmt borgere - ikke mindst børn - i USA og Canada.

Blandt andet har politiet i den amerianske delstat Georgia advaret på Facebook om tendensen og skriver, at det i videst muligt omfang vil retsforfølge klovnene.

Storbritannien har også taget de mystiske klovne til sig. I Newcastle alene er der ifølge Mashable blevet meldt om mindst seks klovne i løbet af en uge.

Ingen af klovnene noget sted har endnu været voldelige over for de skræmte vidner.

Klovne har før vakt rædsel

Det er langt fra første gang, at folk iklædt klovnekostumer har spredt skræk og rædsel.

For to år siden var der meldinger om en lang række episoder i USA, hvor folk klædte sig ud som klovne og skræmte folk om natten.

Samtidig blev flere byer rundt om i Frankrig også hærget af ondsindede klovne, der terroriserede og overfaldt tilfældigt forbipasserende. Det medførte til sidst et decideret forbud mod at udklæde sig som klovn i byen Vendargues uden for Montpellier.

Sidste år var den så gal i England, hvor politiet i Kent advarede borgerne efter en række anmeldelser om børn, der blev kontaktet af mænd, der kørte rundt i varevogne iført klovnekostumer. 

Trenden med de ondsindede klovne er også før set i Storbritannien og USA. Alene i 2013 havde England 117 rapporterede hændelser med klovne.