25-årig blev tirsdag en af verdens rigeste: Det hele startede med et ægteskab i 1677

16x9
Hugh Grosvenor ankommer med sine forældre til prins Georges dåb i Saint James's Palace i London i oktober 2013. Foto: POOL / Scanpix Denmark

​25-årige Hugh Richard Louis Grosvenor er god for langt over 100 milliarder.

Tirsdag arvede den 25-årige brite Hugh Richard Louis Grosvenor familiens formue fra sin far, Gerald Cavendish Grosvenor, der døde pludseligt i en alder af 64 år.

Udover formuen, der ifølge det amerikanske erhvervsmagasin Forbes overstiger 110 milliarder danske kroner, overtog sønnen pladsen som nummer 63 på Forbes’ liste over de rigeste personer på kloden og det halve af London, som det britiske magasin Tatler, beskriver det.

Med arven hører nemlig familiens imperium af eksklusive ejendomme og lejemål både i den dyre, britiske hovedstad og i flere byer kloden over – samt titlen som den syvende hertug af Westminster.

Eaton Hall i Cheshire er en del af Eaton Estate, der tæller flere end 500 ejendomme.
Eaton Hall i Cheshire er en del af Eaton Estate, der tæller flere end 500 ejendomme. Foto: Google / Google Streetview

Ifølge avisen Daily Mail ejer den 25-årige Grosvenor nu familiens fire privatboligere: Eaton Hall i Cheshire, Abbeystead House i Lancashire, Reay Forest Estate i Scottish Highlands og La Garganta i Castilla La Mancha i Spanien.

Sump, græs og frugttræer

Men det hele startede i det 17-århundrede, da Thomas Grosvenor giftede sig med Mary Davis.

Den unge Mary havde netop arvet en stor herregård i Middlesex, som nu er en del af London, og et stort landområde med sump, græs og frugtplantage, da hun i 1677 sagde ja til Hugh Richard Louis Grosvenors forfader.

Jorden lå urørt hen, før familien i 1720 begyndte at bygge – og dermed satte de første spadestik til det, der senere skulle vise sig at blive et milliardforetagende.

Den nu afdøde Gerald Cavendish Grosvenor i 2013.
Den nu afdøde Gerald Cavendish Grosvenor i 2013. Foto: TOBY MELVILLE / Scanpix Denmark

Tæt med kongefamilien

Grosvenor-familien har tætte bånd til den britisk kongefamilie.

Den 25-årige Hugh Richard Louis Grosvenor er fadder til prins George af Cambridge, der efter den 67-årige prins Charles og 34-årige prins William, står klar til at overtage tronen.

Den nu afdøde Gerald Cavendish Grosvenor var en nær ven af prins Charles, og Grosvenor-familien er fast inventar til de royale begivenheder, skriver flere britiske medier.

Mount Street i Mayfair i London, hvor der ligger kendte restauranter og designerbutikker.
Mount Street i Mayfair i London, hvor der ligger kendte restauranter og designerbutikker. Foto: Google / Google Streetview
Grosvenor Square i den britiske hovedstad blev bygget i 1720 og er i dag en af Londons mest fashionable steder at bo.
Grosvenor Square i den britiske hovedstad blev bygget i 1720 og er i dag en af Londons mest fashionable steder at bo. Foto: Google / Google Streetview

Yngste af verdens rigeste

Hugh Richard Louis Grosvenor er ifølge mediet Bloomberg den yngste person på Forbes listen over verdens 400 rigeste. Næstyngst er amerikanske Luke Walton på 31 år, der er arving til supermarkedkæden Walmart.

Ejendomsimperiet rummer – udover milliardforretningen i London – også ejendomme i Cambridge, Edinburgh, Liverpool, Oxford, Calgary, Stockholm, Lyon, San Francisco, Vancouver, Washington DC, Shanghai, Hong Kong og Toyko.

Derudover arbejder Grosvenor Group med internationale ejendomsprojekter, investeringer og formuepleje.

Selvom Hugh Richard Louis Grosvenor har tre søstre, Tamara, Edwina og Viola, er det ham alene, som arver titlen som hertug og Westminster – og den store milliardformue.

Eaton Square i bydelen Belgravia i London rummer store, dyre boliger.
Eaton Square i bydelen Belgravia i London rummer store, dyre boliger. Foto: Google / Google Streetview