Erdogans vilde hævn: Til kamp mod militæret, skolerne og medierne

Næsten 50.000 mennesker er blevet fyret eller tilbageholdt siden fredagens fejlslagne kupforsøg i Tyrkiet.

I fredags forsøgte en stor del af det tyrkiske militær at vælte præsident Recep Erdogan.

Kuppet slog fejl, og siden har præsidentens hævn været brutal. Flere end 50.000 mennesker i blandt andet militæret, politiet og undervisningssektoren er blevet fyret eller tilbageholdt i det, der af mange ses som præsidentens udrensning blandt fjender.

- Som det er nu, har præsidenten kun ceremoniel betydning, hvorimod Erdogan vil få mere udøvende magt, hvis et præsidentielt system bliver indført. Derfor fjerner han allerede nu sine modstandere og bruger kupforsøget på at arbejde på at blive superpræsident, vurderer Deniz Serinci, der er forfatter til bogen 'Tyrkiet - fra Atatürk til Erdogan'.

Her er konsekvenserne af det tyrkiske kupforsøg