Populær kat åbner sin første restaurant

16x9
Kinas første Hello Kitty restaurant er åbnet på Nanjing Road i Shanghai. Foto: ALY SONG / Scanpix Denmark

Restauranten, som ligger i Shanghai, er blevet designet af Hello Kitty-illustrator Yuko Yamaguchi.

Kinas første officielle Hello Kitty-temarestaurant er åbnet på den livlige Nanjing Road i Shanghai.

Restauranten i to etager, som ligger inde i et indkøbscenter, er dekoreret med billeder og figurer af den populære kat. Fansene kan endda sætte tænderne i deres yndlingstegneseriefigur, da der også er Hello Kitty-formede ting på menuen.

Kinas første Hello Kitty restaurant er åbnet på Nanjing Road i Shanghai.
Kinas første Hello Kitty restaurant er åbnet på Nanjing Road i Shanghai. Foto: ALY SONG / Scanpix Denmark

Hello Kitty Bistro Bianco er den første restaurant, der har fået det officielle stempel fra Sanrio, som er det japanske firma, der står bag Hello Kitty-figurerne.

Restauranten er blevet designet af Hello Kitty-illustrator Yuko Yamaguchi.

Gæsterne i restauranten kan også sætte tænderne i Hello Kitty
Gæsterne i restauranten kan også sætte tænderne i Hello Kitty Foto: ALY SONG / Scanpix Denmark

Hello Kitty blev skabt i 1974 til primært helt unge piger. Kattens popularitet er dog vokset, og nu har den også voksne fans - primært i Asien.  Også kvindelige kendisser som Britney Spears, Paris Hilton og Mariah Carey er blevet set bære tasker og t-shirts med Hello Kitty. Sangerinden Katy Perry har en Hello Kitty tatovering på sin finger. Der findes flere tv-serier om den populære kat, som er produceret til små børn. Hello Kitty har også to temaparker i Japan.

Den lille tegneseriekat havde i starten intet navn og var kun kendt som 'den hvide killing uden navn'. Med tiden blev katten dog døbt 'Kitty White'. Ifølge Sanrios profil af katten er hun født i Londons forstæder 1. november. Hendes højde er fem æbler, mens hendes vægt er tre æbler.