Medie: Taxachauffør førte politiet på sporet af terror-rede

16x9
En taxa-chauffør transporterede ifølge et belgisk medie tre personer til lufthavnen. Han kontakte politiet efter terroraktionen og førte dem til en lejlighed, hvor man fandt bomber og et IS-flag. Foto: BELGIAN FEDERAL POLICE / HANDOUT / Scanpix Denmark

En belgisk taxachauffør blev mistænksom, da tre mænd afviste at få hjælp med deres bagage ved lufthavnen.

Belgisk politi gennemfører i øjeblikket omfattende ransagninger og razziaer over hele landet i eftersøgningen på personer, der kan have tilknytning til terrorangrebene, der ramte Bruxelles tirsdag morgen.

Og politiet har allerede fundet en lejlighed, der meget vel kan give flere spor i sagen.

Det var en mistænksom taxachauffør, der tilsyneladende transporterede de tre formodede terrorister til lufthavnen, hvor de detonerede to bomber i afgangshallen.

Ville ikke have hjælp

Den pågældende taxachauffør fattede allerede mistanke, da de tre mænd betonede, at de ikke ønskede hjælp med deres bagage.

Det skriver det belgiske medie hnl.be.

Da taxachaufføren fandt ud af, at der var sprunget to bomber i lufthavnen, kontaktede han øjeblikkeligt de belgiske myndigheder.

Dernæst førte han politiet tilbage til den adresse, hvor han havde hentet de tre mænd tidligt tirsdag morgen.

Fandt våben og et IS-flag

Her fandt politiet sømbomber svarende til dem, der detonerede i lufthavnen, et flag fra terrororganisationen Islamisk Stat og flere våben.

Borgmesteren for Zaventem bekræfter, at de mistænkte ankom til lufthavnen i en taxa med deres tasker, der indeholdt bomberne. 

- De placerede deres tasker på bagagevognene, de første to bomber gik af. Den tredje placerede også sin taske på vognen, men han må være gået i panik, for den eksploderede ikke, siger Francis Vermeiren ifølge The Guardian. '

Efterlysning efter tredje mand

Det belgiske politi har siden udsendt en efterlysning efter den tredje mand, der formodes at være én af de tre mænd fra angrebet i lufthavnen.

- Der er et foto af tre mænd taget i Zaventem-lufthavnen. Det er muligt, at to af dem udførte selvmordsangreb, og vi søger aktivt efter den tredje, siger den offentlige anklager Frederic Van Leeuw ifølge AFP.

En storstilet menneskejagt er gået ind på manden på dette billede.
En storstilet menneskejagt er gået ind på manden på dette billede. Foto: Overvågningsbilleder / Scanpix

Billedet af manden stammer fra lufthavnens overvågningskameraer og viser, at han er iført en hvid jakke, mens han skubber en bagagevogn foran sig.