Hele verden raser: Død baby-delfin blev brugt til selfies

Episoden har skabt stor debat på de sociale medier.

En bizar situation udspillede sig for kort tid siden på en argentinsk strand, hvor turister angiveligt trak en babydelfin op af vandet, så de kunne tage selfies med den.

Ifølge rapporter fra Argentina og flere internationale medier, så var det mindst to delfiner, der blev hevet op af vandet, så ivrige turister kunne forevige øjeblikket med en selfie.

Minimum den ene delfin døde af dehydrering og blev efterladt på stranden som affald. Det skriver CNN blandt andre. 

Episoden er dokumenteret via billeder, som vidner har lagt op på det sociale medie Twitter, og der florerer også videoer på videodelingssiden Youtube. Det fremgår dog ikke tydeligt på videoen om delfinen på noget tidspunkt er i live eller ej. Du kan se videoen øverst i artiklen.

Folk stimler sammen for at klappe baby-delfinen
Folk stimler sammen for at klappe baby-delfinen Foto: Youtube / Youtube

Det er særdeles farligt for delfiner at være oppe at vandet. Selv i kortere perioder.

Og det har fået den argentinske naturbeskyttelsesforening Vida Silvestre til at kommentere episoden og advare mod at tage delfinerne op af vandet.

- Delfiner kan ikke være længe ude af vandet. De har en meget tyk og fedtet hud, der holder dem varme, og det gør, at det varme vejr hurtigt vil betyde dehydrering og død, udtaler en miljøforkæmper fra Vida Silvestre Fonden til India Times.

Delfinen er en truet dyreart

Den pågældende delfin er en såkaldt Fransicana-delfin, og det er en truet en af slagsen. Delfinen findes primært i Sydamerika, hvor mange af dem fanges i fiskenet, og det har fået flere til at råbe op, da arten kan ende med at uddø.

- Denne begivenhed kan bruges til at informere offentligheden om, at det er tvingende nødvendigt, at delfinerne skal tilbage i vandet, hvis de bliver fundet på kysten. Det er fundamentalt, at folket hjælper med at redde disse dyr. Alle Franciscanadelfiner gælder nu, udtaler den argentinske naturbeskyttelsesforening i en pressemeddelelse til Sky News.

Hård kritik

Episoden fra den argentinske strand har fået en hård medfart på de sociale medier.

Grundlæggeren af dyreværnsorganisationen Sea Shepherd, Paul Watson skriver på sin Facebook-profil:

- Det meste af tiden forsøger jeg meget hårdt at styre min vrede, og normalt lykkes det, fordi jeg for længe siden accepterede, at menneskeheden i almindelighed er økologisk sindssyg, indleder Paul Watson inden han vender blikket mod Argentina:

- Alle, der er i dette billede, eller var vidne til denne åbenlyse, onde og tankeløse handling af ødelæggelse af livet er ignoranter og nogle røvhuller, skriver Paul Watson. 

A Curse on These Beach Bum Baby Killers. Commentary by Captain Paul Watson Most of the time I try very hard to control...

Posted by Captain Paul Watson on Thursday, February 18, 2016

Twitter skriver brugeren Lewis Cousins:

- Kan ikke tro, jeg lige har læst, en delfin døde, fordi folk bar den rundt for at få en selfie med den. Hvilken slags verden vi lever i?

Det vurderes, at der i øjeblikket er omkring 30.000 Franciscanadelfiner tilbage i verden. 

En delfin blev tilsyneladende efterladt på stranden. Om den er død inden eller på grund af det er ikke bekræftet.
En delfin blev tilsyneladende efterladt på stranden. Om den er død inden eller på grund af det er ikke bekræftet. Foto: Hernan Coria, Twitter / Hernan Coria, Twitter